Heart Rate Monitor

Autor

Andreiev Vasile
Grupa: 333CC

Introducere

Proiectul consta in realizarea unui dispozitiv ce masoara pulsul si afiseaza valoarea sa si un graf reprezentativ. De asemenea, voi adauga un buzzer ce va scoate un sunet la fiecare bataie a inimii, dar si un modul cu accelerometru ce va detecta daca persoana se afla sau nu in miscare. O simplificare a functionalitatii poate fi gasita AICI.
Ideea de la care am pornit provine de la sesiunile de cardio de la sala, unde imi masuram periodic pulsul pentru a nu depasi un anumit prag. Consider ca utilitatea principala a acestui proiect este monitorizarea in scopul mentinerii unui ritm cardiac optim pentru organismul fiecaruia.

Descriere generală

Utilizare:

Se aseaza degetul pe senzorul de puls, care incepe sa masoare bataile inimii (ritmul cardiac). Dupa atingere, pe ecranul LCD vor aparea valorile citite, impreuna cu un graf ca cel prezentat in link-ul din introducere. La fiecare spike, buzzer-ul va scoate un sunet (beep).

Schema bloc:

Schema electrică

Hardware Design

Lista orientativă de piese

Piese
1 Placa de PM + kit-ul de baza
2 Senzor de puls
3 Modul accelerometru
4 Ecran LCD
5 Buzzer
6 Fire de legatura

Software Design

Nu am reusit finalizarea soft-ului in timp util.

Rezultate obținute

Am reusit sa obtin niste valori ale pulsului, insa erau total eronate.

Concluzii

Proiectul a fost unul interesant, partea mea preferata a fost lipirea componentelor pe placuta si legarea modulelor de aceasta. Pe partea de software am avut ceva probleme, nu am reusit sa ii dau de cap senzorului de puls, ori nu am inteles eu ce trebuie sa fac, ori era el defect. Per total, a fost o experienta interesanta si voi duce la bun sfarsit finalizarea acestuia.

Bibliografie/Resurse

pm/prj2019/ctranca/xnirdocpm.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0