Laser Harp

Autor

Introducere

In cadrul acestui proiect mi-am propus sa fac o harpa laser. Mi-am ales acest proiect datorita faptului ca mi se pare destul de interesant, aceasta reprezentand o forma de relaxare si amuzament in acelasi timp. Intrucat corzile harpei sunt reprezentate prin intermediul unor senzori infrarosu, harpa laser reprezinta un instrument modern destul de potrivit generatiei noastre.

Descriere Generală

Harpa Laser va fi construita prin intermediul a 8 corzi, fiecare fiind alcatuita dintr-o dioda laser si o fotorezistenta. In momentul in care se detecteaza o intrerupere asupra uneia dintre raze, se va genera un sunet, acesta fiind redat prin intermediul unui difuzor. De asemenea, se va putea schimba gama muzicala prin intermediul apasarii unui buton.

Schema Bloc

Schema electrica

Hardware Design

Lista de Piese

Listă Orientativă

Denumire Cantitate
Kit-ul cu componentele de baza 1
Fotorezistente 8
Diode laser 8
Difuzor 1
Leduri
Cadru de lemn 1
Fire de legatura

Jurnal

  • 20.04.2019 - Tema proiectului, lista de piese și schema bloc (Milestone 1)

Software design

Pentru a realiza acest proiect m-am folosit de un vector in care am salvat notele muzicale din gama do major. Un piciorus al fiecarei rezistente este setat la cate un pin(PA), iar celalalt piciorus la fotorezistenta, acetea fiind legate la GND. De asemenea, setez pentru buzzer pin-ul PD5 ca iesire. Pentru fiecare nota in parte, verific daca tensiunea aplicata canalului pentru senzorul respectiv depaseste un anumit prag. In caz afirmativ, nota va fi redata.

Rezultate obtinute

Am reusit sa obtin un proiect semi-functional din cauza faptului ca am legat diodele cu fire intre ele, la fel si rezistentele, iar lumina diodelor nu cade mereu perpendicular pe senzori :(. In mare parte a fost un proiect interesant, dar la care trebuia sa iti dai interesul pentru a iesi ceva.

Bibliografie/Resurse

pm/prj2019/ctranca/loredana.soare.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0