Fire Alarm

Introducere

Proiectul consta intr-o alarma de incendiu care se va declansa de la o anumita temperatura a mediului.

Descriere generala

Alarma se va declansa in momentul in care se atinge o anumita temperatura a mediului setata de catre utilizator. Utilizatorul este conectat la alarma prin Bluetooth. Aceasta il va notifica cand se va atinge temperatura de la care se considera incendiu. De asemenea si dispozitivul va avea un buzzer care se va activa in momentul cand se detecteaza incendiu. Dispotivizul va afisa temperatura si o va trimite si utilizatorului pe care o poate verifica constant.

Schema bloc

Schema electrica

Lista de piese

  • PCB PM2019
  • Microcontroller ATMega324
  • Modul Bluetooth HC-05
  • Senzor de temperatura DHT11
  • 3 Rezistente 1K
  • Buzzer activ
  • LCD 2×16

Hardware Design

Senzorul de temperatura DHT11 transmite date pe un singur canal. Modulul Bluetooth l-am conectat cross-over TX si RX, pentru RX de pe modul utilizand un divizor de tensiune pentru a-l aduce la 3.3V

Software Design

Codul a fost scris in limbajul C, utilizand USART-ul implementat in laboratorul 1 pentru comunicarea cu modulul Bluetooth, respectiv o biblioteca third-party senzorul de temperatura DHT11, pentru afisarea pe LCD am utilizat functiile implementate in laboratorul 1. Pentru partea mobile, am utilizat aplicatia Bluetooth Terminal HC-05. Microcontroller-ul ii cere utilizatorului sa introduca o temperatura de prag pentru care se considera incendiu, apoi acesta citeste temperatura de la senzor. Cand se atinge temperatura de prag acesta porneste buzzer-ul si il va tine activat cat timp temperatura se afla peste pragul de incendiu si de asemenea ii transmite utilizatorului mesaje in mod constant ca alarma a fost declansata. Pe LCD se afiseaza temperatura tot timpul si in cazul in care a fost declansata alarma se afiseaza mesajul “FIRE”.

Rezultate obtinute





Jurnal

22.04.2019 - Tema proiectului, lista de piese și schema bloc (Milestone 1)
05.05.2019 - Schema electrică (Milestone 3)
17.05.2019 - Începere montare Hardware a circuitului
18.05.2019 - Implementare Software și verificare separată pe componente
19.05.2019 - Montare mare parte din componentele Hardware
22.05.2019 - Finalizare parte Hardware și Software
23.05.2019 - Update listă de piese, schema electrica, organizare cod si pagina wiki

Concluzii

Toate functionalitatile planificate au fost impelementate Proiectul a fost interesant de realizat. Am invatat multe chestii interesante hardware si software, partea de hardware fiind cea mai interesanta.

Download

Bibliografie/Resurse

pm/prj2019/ctranca/fire-alarm.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0