Car tracker and monitoring events

Date de contact: Ana-Maria ACHIRILOAIEI

Introducere

Proiectul presupune construirea unui dispozitiv de urmărire cu monitorizare de event-uri(franânări). Dispozitivele de urmărire sunt foarte utilizate atât pentru automobile, cât și pentru telefoane mobile sau pentru alte dispozitive portabile. Aceste dispozitive de urmărire sunt extrem de folosite și utilizate pentru urmărirea taxi-urilor, a autobuzelor școlare și nu in ultimul rând, pentru găsirea mașinilor furate.

Descriere generală

Pentru ca urmărirea mașinii să fie posibilă, voi folosi un modul de GPS care va fi capabil să furnizeze latitudinea și longitudinea mașinii.Modulul GPS este componenta pricipală folosită pentru acest proiect deoarece, acesta primește coordonatele de la satelit în fiecare secundă. Accelerometrul este dispozitivl care ajută la monitorizarea de event-uri, prin detectarea coliziunilor. Cardul SD este folosit pentru păstrarea informațiilor furnizate de modulul GPS.

Hardware Design

Listă de piese:

  1. Modul accelerometru cu 3 axe ADXL345
  2. Modul GPS GY-NEO6MV2
  3. Modul slot Card MicroSD
  4. Card MicroSD
  5. Fire mama-mama
  6. Fire tata-tata

Schema electrică:

Hardware:

Software Design

Work in progress

Concluzii

Proiectul a fost unul interesant, deși am realizat doar partea hardware (lipirea pieselor, conectarea lor, testarea componentelor). Am învățat pașii de creare a unui proiect de acest gen, mi-am bătut capul cu conectarea componentelor, realizarea conexiunilor pinilor. Pot spune că ma declar parțial mulțumită de ceea ce am realizat, imbunătățirea fiind și adăugarea părții software.

Bibliografie/Resurse

pm/prj2019/ctranca/car-tracker.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0