Bluetooth Controlled Car

Proiect realizat de Brabie Angela Daiana, grupa 334CB. Contact: angela.brabie@stud.acs.upb.ro

Introducere

Proiectul consta in realizarea unei masinute care poate fi controlata prin Bluetooth, folosind o aplicatie pe Android. Comenzile vor fi date de pe telefon,urmand ca apoi sa fie receptionate si interpretate de modulul bluetooth de pe placuta. Produsul final va fi o metoda de distractie si relaxare pentru persoane de orice varsta. :-D

Descriere generală

Aplicatia Android trimite comenzi catre modulul bluetooth, ce vor fi transmise la microcontroller. Prin intermediul driverelor de motor, se va indica masinii sensul de mers.

Schema bloc:

Hardware Design

Lista Piese

  1. Placa de baza PM 2019
  2. Componente placa de baza PM 2019
  3. Modul Bluetooth HC-05
  4. Driver Motoare
  5. Sasiu si roti
  6. Power bank
  7. Cablu alimentare USB A-B

Schema electrica

Software design

In implementarea codului am folosit doar biblioteca USART de la laborator, mediul de dezvoltare fiind Sublime. Algoritmul de funcționare care stă la baza proiectului este urmatorul: Se așteaptă comenzi(caractere) care sunt trimise prin aplicația Android către modulul Bluetooth și mai apoi pe serială. Fiecare caracter are o interpretare proprie. Pentru fiecare funcționalitate pe care o are mașina am implementat câte o funcție. În momentul apelării funcționalității respective, în cod se apelează funcția respectivă.

Am atasat codul sursă pentru mașină jos. Aplicația mobilă pe care o folosesc se numește Bluetooth RC Controller și este disponibilă în Play Store. Aplicatia si comenzile ce pot fi date sunt urmatoarele:

Rezultate obtinute

Rezultatul obtinut este masinuta care arata astfel:

Demo:watch

Concluzii

Proiectul a fost foarte interesant iar satisfactia foarte mare este data de rezultatul final ce a fost construit de la 0 (hardware si software).

Download

Bibliografie/Resurse

pm/prj2019/ctranca/bluetooth-controlled-car.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0