Alexandru TELEHOI (87592) - Panzer

Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa

Introducere

Proiectul consta in realizarea unei şenilate care poate fi controlata prin Bluetooth folosind o aplicatie de Android. Am ales acest proiect deoarece de cand eram mic mi-au placut masinile teleghidate si imi doresc sa construiesc ceva pe aceeasi tema.

Descriere generală

Microcontroller-ul de pe placa de baza va prelua comenzi de la modulul HC-05 prin intermediul interfetei USART. Modulul de BT, de asemenea, va comunica cu aplicatia de Android. Dupa ce primeste o anumita comanda, microcontroller-ul va trimite comenzi la driver-ul de motoare. Acest lucru se va realiza printr-un semnal PWM. Senilata dispune de 2 motoare, acestea fiind controlate simultan sau cate unul in vederea schimbarii directiei.

Schema bloc

Hardware Design

Piese necesare

  • Placa de baza
  • Modul Bluetooth HC-05
  • Driver Motoare L298N
  • Rezistente
  • Condensatoare
  • Kit senilata
  • Fire conductoare

Schema electrica

Software Design

In implemenatrea codului m-am folosit de biblioteca USART de la laborator, mediul de dezvoltare fiind Gedit, pe Ubuntu. Principiul de functionare este urmatorul: sunt asteptate comenzi(caractere), care sunt transmise prin aplicatia Android catre modulul Bluetooth HC-05, apoi pe seriala. Fiecare caracter activeaza o anumita functionalitate: F - merge in fata B - merge in spate L - vireaza stanga R - vireaza dreapta H - opreste motoarele Pentru fiecare functionalitate exista un case in cadrul unui switch dintr-un bloc while.

Rezultate Obţinute

Am avut probleme cu alimentarea, deoarece sunt multi consumatori. Varianta finala are 8 baterii tip AA pentru alimentarea modului L298N. Pentru alimentarea placutei ma folosesc de regulatorul incorporat in L298N, pentru a scoate 5V. Pentru alimentarea modului BT ma folosesc de o baterie de 9V, in combinatie cu un regulator pentru a scoate 5V.

Concluzii

A fost un proiect interesant. Ca o imbunatatire pe viitor, ar trebui sa stabilizez mai bine platforma si sa fac senilele sa se sincronizeze mai bine.

Download

Bibliografie/Resurse

pm/prj2019/ctranca/a754.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0