Intersection Simulator

Autor

Introducere

Proiectul consta in simularea unei intersectii semaforizate in cruce ce are rolul de a dirija traficul masinilor. Vor fi desenate drumuri si plasate LED-uri pe un panou pentru a reprezenta structura intersectiei. Semafoarele de masini vor fi reprezentate prin trei LED-uri (rosu, galben si verde), iar cele de pietoni prin doua LED-uri (rosu si verde). Pietonii vor apasa pe buton cand vor sa traverseze, iar masinile vor fi detectate prin senzori reed dandu-le prioritate daca sunt mai mult de 5 masini la coada.

Utilizatorul va putea urmari functionarea intersectiei per ansamblu dupa programul introdus in microcontroller pentru a isi da seama daca timpii atributi fiecarei culori a semafoarelor sunt eficienti pentru dirijarea cat mai corecta a traficului din zona unde este plasata intersectia.

Descriere Generală

Pietonul va apasa pe buton cand doreste sa traverseze, avand un timp limitat sa treaca. Daca numarul de masini este ridicat, va dura mai mult ca semaforul sa isi schimbe culoarea in verde pentru pietoni, masinile avand prioritate.

Diagrama Bloc

Schema electrică

Hardware Design

Lista de Piese

Listă Orientativă

Denumire Cantitate
Kit-ul cu componentele de baza 1
LED-uri roșii 12
LED-uri galbene 4
LED-uri verzi 12
Display LCD 1
Rezistețe pentru LED-uri 24
Butoane 2
Senzor reed 1

Software Design

Pentru partea de implementare software am lucrat în Sublime, unde am scris și compilat codul C. Fișierul hex generat l-am transferat la microcontroller cu ajutorul programului de Bootloader oferit ca suport.

Intersectia ofera priortiate masinilor, astefel daca butonul nu este apasat de catre pietoni, va fi mereu verde pentru masini

Rezultate obținute

Concluzii

A fost un proiect destul de interesant la care am lucrat cu plăcere. Nu mai lucrasem până acum la o aplicație hardware atât de complexă și, astfel, am învățat o mulțime de lucruri noi. Dacă mă apucam mai din timp probabil făceam să funcționeze proiectul.

Download

Codul sursă este disponibil în această arhivă, împreună cu bootloader-ul. proiect_pm.zip

Jurnal

  • 20.04.2019 - Tema proiectului, lista de piese și schema bloc (Milestone 1)
  • 27.04.2019 - Placa de bază (Milestone 2)
  • 5.05.2019 - Schema electrică a proiectului (Milestone 3)
  • 24.05.2019 - Finalizarea proiectului

Bibliografie/Resurse

- datasheet al microprocesorului ATMEGA324

- secvente de cod de la laboratoare

Document PDF: Intersection Simulator

pm/prj2019/astratulat/valentinap.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0