Controller tastatura ThinkPad

Autor

Valentin-Gabriel Radu Grupa 333CC

Introducere

Proiectul reprezinta implementarea unui controller pentru tastaturile de laptop ThinkPad de pe seriile T/X/W 10 si 20 care sa permita conectarea acestora la orice calculator folosind standardul USB HID.

Descriere generală

Tastatura aleasa nu contine niciun fel de logica, fiind in esenta o matrice de butoane, semnalele fiind transmise ca atare printr-un conector tip paralel cu 40 de pini. TrackPoint-ul trimite semnale PS/2 folosind 3 pini din cei 40 ai conectorului. Pentru implementare, tastatura se va conecta la un breakout board care va spatia pinii foarte apropiati ai receptaculului (extras de pe o placa de baza defecta). Breakout board-ul va fi conectat la pinii GPIO de pe placuta ce contine microcontroller-ul (din fericire, sunt destui, un mare avantaj comparativ cu folosirea unui Arduino). In cadrul microcontroller-ului, semnalele generate la apasarea tastelor, respectiv semnalul PS/2 provenit de la TrackPoint, vor fi interpretate si convertite conform standardului USB, iar apoi transmise ca atare pe un cablu USB Type-A catre computer.

Pe scurt, odata conectat la computer, proiectul trebuie sa determine detectia acestuia ca o tastatura si functionalitate completa a tastelor si TrackPoint-ului.

Diagrama bloc

Lista de piese

  • Tastatura ThinkPad (achizitionata de pe un laptop defect)
  • Receptacul tastatura (achizitionata de pe un laptop defect)
  • Breakout board receptacul (am vorbit cu Cristian Tranca sa ma ajute sa il “creez” foosind metode “artizanale”)
  • Placuta PM (inca nesudate componentele)
  • Fire
  • Mufa tata USB Type-A

Schema electrica

Jurnal

  • 20 aprilie 2019 - Tema proiectului, lista de piese și schema bloc (Milestone 1)
  • 7 mai 2019 - Schema electrica (Milestone 2)

Bibliografie/Resurse

pm/prj2019/astratulat/surubelnita.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0