Piano Keyboard

Introducere

Proiectul presupune o tastatura ce poate fi folosita ca o claviatura cu doua octave. Dispozitivul poate fi personalizat, cele doua octave vor putea fi alese de utilizator tot din butoanele tastaturii. Utilitatea proiectului este de a omori plictiseala.

Descriere generala

Proiectul poate reda {Do Do# Re Re# Mi Fa Fa# Sol Sol# La La# Si Da} din octavele C2-C6 pe 2 seturi de 'clape' [w,3,e,4…o] si [z,s,x,…, <]. Octavele pot fi alese de utilizator din tastele F1, F2, F3, F3. Daca este apasata o alta tasta decat cele definite, nu se intampla nimic. Pot fi apasate simultan mai multe taste, caz in care se face o medie a frecventelor.

Protocol PS/2 Tasturile PS/2 comunica printr-o linie de clock (buna pentru intreruperi) si una de date. Initial clock-ul este pe high, si incepe sa se schimbe atunci cand tastaura trimite date. Datele sunt trimise in cadre de 11 biti : 1-stop, 2-9 date, 10-bit de paritate, 11-bit de stop.

Pentru redarea sunetului, am folosit PWM pe pinul PD4, la care am legat speaker-ul.

Schema bloc

Componente de baza

  • PCB PM2019 cu ATmega324
  • Tastatura PS/2
  • Conector mini din mama
  • Difuzor

Schema electrica

Software design

Pentru comunicarea cu tastatura, am activat intreruperile pe pinul PA1(clock-ul tasturii). In handler, citesc datele primite pe PA0, pe frontul crescator al ceasului.

Pentru redarea sunetului, folosesc PWM pe pinul PD4, care este legat la speaker.

Rezultatele obtinute

Video

https://drive.google.com/file/d/1wjhdIEX-iuDgh7hbV8EOQYWU0I2OkMgt/view

Cand iti merge proiectul cum vrei, e placut sa lucrezi la el. Multumiri speciale colegei de camera care a suportat bazaiturile din timpul debugging-ului.

Bibliografie

Download

Pdf

pm/prj2019/astratulat/piano-keyboard.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0