Introducere

Sunt o persoana careia ii place ordinea si ciocolata, combinand aceste placeri a iesit ideea de proiect. Aceasta consta in sortarea bomboanelor m&m in functie de culoare. Bomboanele vor fi si contorizate.

Descriere generală

Aparatul va funcționa astfel: se vor introduce bomboanele pe rând, folosind un senzor de culoare se va scana culoarea, iar in funcție de aceasta al doilea motor va muta directia tubului in care va cădea bomboana. Primul motor va plasa bomboana in tubul respectiv. Fiecare container pentru bomboane va fi contorizat în funcție de cate bomboane sunt. Afișajul va fi reprezentat de digit-uri afișate pe 7 segmente.

Schemă bloc

Hardware design

Listă de componenete

  • 2 X Servo motor
  • 2 X afisaj 7 segmente (8 digit-uri → 4 + 4)
  • senzor de culoare
  • fire mama-tata
  • fire mama-mama
  • 3 shift register

Schemă electrica

Software Design

Am implemenntat toate functionalitatile,dar senzorul de culoare nu functioneaza conform implementarii mele. Servo motoarele se misca cu ajutorul timer-ului 1. Pentru senzorul de culoare m-am folosit de functiile din libraria senzorului, deci in cod ma folosesc de valoarea frecventei, iar in functie de ea setez un unghi anume pentru servo motor(o valoare pentru topul timer-ului: OCR1A sau OCR1B). Afisajul pe 7 segmente functioneaza cu ajutorul shift register-elor, primele 2 digituri sunt suma bomboanelor, iar restul reprezinta numarul unuei anumite culori.

Rezultate Obţinute

Concluzii

A foat un proiect la care am lucrat cu placere. Am lucrat foarte mult la partea mecanica si un pic estetica, partea hardware a fost mai usoara. Senzorul de culoare a fost cel care mi-a dat dureri de cap, dar in rest sunt multumita de rezultate.

Download

Jurnal

Bibliografie

pm/prj2019/astratulat/mandm-sorter.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0