Adina-Valentina MITRU (87896) - Dancing Led T-Shirt

Autorul poate fi contactat la adresa: adina_mitru@yahoo.com

Introducerea

Proiectul consta in realizarea unui tricou cu o matrice de led-uri care se vor fi manipulate in functie de miscarea corpului.

Descriere generala

In construirea proiectului voi folosi un accelerometru pentru a detecta miscarea corpului in timp ce tricoul este purtat. In functie de datele primite, pe matricea de led-uri atasata tricolului, va aparea un joc cu o harta cu bile. O alta va fi mereu in miscare si are ca scop eliminarea celorlalte bile, prin suprapunere. Aceasta va fi dirijta de miscarea corpului, numarand pasii efectuati pana se reuseste acapararea hartii, iar daca rezultatul este sub 100 se va afisa o fata zambitoare, altfe o fata trista. Jocul este mai practic in doi, unul poarta tricoul ,celalalt da comenzi, punandu-si coechipierul sa faca miscare.

Hardware Design

Schema electrica

Lista de piese

Software Design

Am folosit biblioteci pentru ambele componente: Senorul MPU6050 si Matricea de LED-uri si am folosit destul de mult laboratoarele rezolvate.

Am creat harta si am afisat diferite mesaje de inceput pe matrice, apoi am preluat datele oferite de accelerometru si le-am transformat in pitch si roll pentru a sti directia de miscare a caracterului pe matrice. De asemenea, folosesc un contor care sa calculeze numarul de miscari facute de corp pana la atingerea scopului final.

Cod sursa

Rezultate obtinute

Concluzii

Am intampinat probleme in realizarea ideei initiale, deoarece avem nevoie sa calculez viteza cu care se deplaseaza corpul, insa acest lucru m-a ajutat sa ma familiarizez cu lucrul cu acceleromettrul si matricea. Am incercat sa patrez cat mai mult ideea initiala, care consta in realizarea unui joc de lumini pe matrice in functie de viteaza de deplasare.

Bibliografie/Resurse

pm/prj2019/apredescu/tricouled.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0