Senzor de parcare - Senzor de distanță

Autorul poate fi contactat la adresa: maria.covrescu@stud.acs.upb.ro

Introducere

Tema acestui proiect constă în implementarea unui senzor de distanță. Alarmă anunță, prin intermediul unui buzzer, atunci când un obiect a intrat în rază de acțiune a senzorului.

Acest proiect a fost implementat pentru a pune în practică cunoștiintele acumulate în domeniul hardware.

Descriere generală

Proiectul va fi implementat utilizând placă de baza. Această va fi conectată prin USB pentru a încarcă codul și pentru alimentare la un calculator.

Microcontroller-ul de pe placă de baza obține informații de la senzor despre distanță celui mai aproiat obiect de el(la un interval de timp).

Informațiile sunt afișate în format de text alfanumeric pe un Display LCD, iar buzzer-ul emite semnale în funcție de distanță la care se află obiectul. Senzorul începe să măsoare distanța doar dacă se află pe modul ON(după ce a fost apăsat butonul).

Schemă electrică

Hardware Design

Lista de piese:

Software Design

Pentru implementarea LCD I2C am folosit bibliotecile oferite aici: http://davidegironi.blogspot.ro/2013/06/an-avr-atmega-library-for-hd44780-based.html#.V0gVU_l96Uk.

Proiectul a plecat de la placa de baza, realizata in timpul laboratorului. Apoi am conectat pe rand fiecare componenta (LCD, senzor, buzzer).

In functie de distanta la care se afla un obiect fata de senzor, se aprinde led-ul de pe PCB, iar buzzer-ul emite sunete la frecvente diferite. Atunci cand obiectul se afla prea aproape (<0.5cm), pe LCD se va afisa “Too close”. Senzorul masoara pana la distanta de 100cm.

Rezultate obținute

Concluzii

  • Un proiect interesant, dar complex.
  • Poate il voi continua pe viitor. :-)

Download

Bibliografie/Resurse

pm/prj2019/apredescu/senzor-de-parcare.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0