Sistem redare muzica si animatie pe LED sincronizat

Autor

Descriere generală

Sistemul consta intr-un difuzor ce reda muzica de pe un card SD. Simultan, o matrice de leduri 8×8 va reda diferite animatii, ea fiind sincronizata cu difuzorul.

De asemenea, daca voi avea timp, voi incerca implementarea mai multor tipuri de animatii sincronizare prin care se va putea itera cu ajutorul butoanelor.

Hardware Design

Lista de componente (poate fi supusa modificarilor):

Componenta Cantitate
LED 64
card microSD 1
adaptor card 1
slot cardSD 1
difuzor 1
placuta test 1
fire
rezistente

Schema electrica:

Am folosit doua multiplexoare 74HC595 pentru a accesa ledurile. Conexiunea dintre aceastea si placa ATmega se va face prin pinii SCK, SCL, RCK.

Difuzorul si cititorul de carduri SD se vor conecta la oricare 2 pini ramasi liberi la alegere.

Software Design

Am implementat mai multe animatii pe matricea de 8×8 leduri, ele putand fiind fi selectate prin apelul functiilor respective din cod. Pentru varianta de prezentare, am ales un sir de 3 animatii cu diferite stagii ale pulsului.Primele doua se regasesc mai jos, iar a 3a reprezinta o linie continua.

Dificultatea a venit din faptul ca pentru a reda miscarea unei animatii, a trebuit sa creez cate o imagine de matrice pentru fiecare stagiu al animatiei, astfel:

Concluzii

Partea hardware a fost mai grea decat ma asteptam. Ar trebui tratata din timp. Personal, am facut mai multe comenzi pana am ajuns la lista de componente pe care le-am inclus in versiunea finala a proiectului.

Software-ul a fost fun dupa ce am inteles cum se folosesc piesele. Exista foarte multa documentatie pe net, dar pentru arduino.

Download

Bibliografie/Resurse

pm/prj2019/apredescu/placuta903.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0