STATIE METEO

Autor: — tircomnicu.nicoleta@gmail.com 2019/04/21 17:46

INTRODUCERE

Simularea unei statii meteo.

DESCRIERE

Proiectul presupune simularea unei statii meteo. Mai exact, cu ajutorul unui senzor de temperatura si umiditate voi prelua informatii despre mediul inconjurator, iar printr-o comunicatie seriala cu modulul Wi-Fi, aceste date vor fi transmise pe o platforma IoT, acolo unde se vor realiza diferite statistici pe baza informatiilor primite.

SCHEMA BLOC

COMPONENTE

Componenta Model
Microcontroller ATmega324
Senzor temp + umid DHT22
Modul Wi-Fi ESP8266
Regulator pt 3v3

SCHITA

PASI DE REALIZARE

Asa cum am specificat si in descriere, mi-am propus sa realizez o mini-statie meteo.

Primul pas a fost lipirea placutei, realizata in timpul laboratorului.

Al doilea pas a fost achizitionarea componentelor necesare.

Apoi, am trecut la treaba…

Prima data am conectat senzorul de temperatura si umiditate, iar pentru a fi sigura ca functioneaza asa cum trebuie, am adaugat proiectului meu un lcd pe care sa afisez valorile masurate. Dupa ce am verificat, am conectat modulul Wi-Fi pentru a transmite datele mai departe pe platforma. Deoarece pe placuta aveam doar 5V, iar modulul trebuia incarcat la 3V3, am conectat un modulator de tensiune pentru 3V3. La implementarea codului pentru functionarea modului, m-am ajutat de o placuta de arduino, mai exact de Arduino IDE. Ultimul pas a fost verificarea ca modulul sa se conecteze la hotspot si sa transmita datele de platforma. =)

si iata rezultatul….

COD

BIBLIOGRAFIE/RESURSE

pm/prj2019/apredescu/ntircomnicu.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0