Mihai PODARU (87600) - Joc Minesweeper

Autorul poate fi contactat la adresa: podarumihai97@gmail.com

Introducere

Sistemul implementeaza jocul clasic Minesweeper. Jucatorul va putea naviga pe tabela de joc cu ajutorul unui joystick si va putea marca cu ajutorul unor butoane campul selectat in momentul curent.

Descriere Generala

Sistemul va contine 3 componente: componenta de procesare(microcontroller-ul), componenta de interactiune cu userul(joystick-ul si butoanele) si componenta de afisare a jocului(ecran LCD color). Tabela jocului propriu zis o sa fie generata cu un algoritm random la fiecare joc nou.

Schema Bloc

Hardware Design

Lista de piese

  • Placa de baza PM2019
  • Joystick si butoane
  • Ecran LCD color
  • Cabluri de legatura

Schema electrica:

Software Design

Am implementat jocul de la 0, fara a ma inspira din coduri de pe internet. Am folosit resursele puse la dispozitie la laboratorul 5 pentru comunicare cu LCD-ul si afisarea datelor pe acesta. Am creat 3 nivele de dificultate pentru joc, cu dimensiuni si numar de bombe diferit. Codul este disponibil in sectiunea de download a acestei pagini de documentatie. Pentru realizarea codului am folosit Visual Studio Code pe Windows 10 si am compliat folosind WinAVR.

Rezultate obtinute

Am resuit sa finalizez implementarea jocului la timp. Atasez cateva imagini cu componentele folosite.

Concluzii

Acest proiect a fost o experienta placuta ce m-a ajutat sa inteleg mult mai bine rolul componentelor si stabilirea comunicarii intre ele. M-a motivat sa incep sa lucrez la mai multe proiecte de genul pentru mine, fara ca acestea sa fie impuse de scoala.

Download

Cod

Jurnal

10.05.2019 - Achizitionarea tuturor componentelor si lipirea completa a placutei

17.05.2019 - Terminarea partii hardware

20.05.2019 - Terminare codului

Bibliografie/Resurse

pm/prj2019/apredescu/minesweeper.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0