Vu Meter

Autorul poate fi contactat la adresa: raul.raul97@yahoo.com.

Introducere

Tema proiectului consta in implementarea unui dispozitiv care masoara semnalele produse de echipamente audio - un Vu metru.

Scopul proiectului este punerea in practica a cunostintelor dobandite in cadrul laboratorului de PM in legatura cu programarea microcontrollerelor avr.

Semnalul audio este preluat printr-un jack audio 3.5 m

Descriere Generala

Proiectul este realizat folosind un microcontroller si led-uri. PCB-ul este folosit pentru a fi incarcat programul pe el.

Informatia este preluata prin jack in format analogic, apoi face conversia in digital. Este preluat semnalul original, care va fi esantionat. Rezultatul acestei operatii este o succesiune de nivele de tensiune transmise unui ADC. Apoi se face cuantizarea semnalului obtinut. Semnalele sunt convertite în informaţii digitale.

Hardware Design

Lista componente

Schema electrica

Software Design

Am folosit:

- avr-gcc

- HIDBootFlash

M-am informat in legatura cu conversia AD si am folosit functii din laboratorul 5, mai exact convertorul analog-digital pe care le-am modificat. In functie de valoarea ADC (rezultatul conversiei din analog in digital) ii voi trimite portului PORTD o valoare care reprezinta un nr in binar (in functie de acesta se vor aprinde dintre cele 8 led-uri pt a alcatui acest nr).

Rezultate obtiute

raul_1.jpg

raul_2.jpg

raul_3.jpg

raul_4.jpg

raul_5.jpg

Video

Melodie - Daft Punk - Around The World

Cod sursa

vu_meter_r.zip

Arhiva contine codul sursa, bootloader-ul, schema bloc, schema electrica in Eagle si Makefile-ul.

Concluzii

Proiectul nu a fost dificil de realizat. Am stat mai mult sa imi dau seama cum sa incarc pe placa si ce valori sa aleg pt ADC (depinde de nivelul de volum de la sursa - laptop).

Bibliografie/Resurse

PDF

pm/prj2019/apredescu/1000.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0