Cantar Electronic

Puisor Oana-Daniela
331CC
p.oanadaniela@gmail.com

Introducere

Acest proiect consta in realizarea un cantar electronic cu o capacitate maxima de 5kg. Proiectul este un echivalent al cantarelor de bucatarie obisnuite pe care le gasim in comert.

Am ales acest proiect deoarece mi se pare interesant si poate imi va fi si folositor dupa prezentare.

Descriere generală

Componenta de baza a proiectului meu este celula de sarcina (mi-as fi dorit sa fi achizitionat o celula cu o capacitate mult mai mare, insa pretul ei era destul de ridicat).
Impreuna cu ea voi folosi si un convertor analog-digital HX711, pentru a realiza convesia analog-digitala. Voi folosi si un display LCD. In cazul in care obiectul de cantarit va avea o greutate mai mare de 5 kg, voi afisa ca s-a depasit greutatea maxima.

Schema bloc:

Hardware Design

Schema Electrica

conexiune celula de sarcina-HX711

Celula are la baza puntea Wheatstone.

Lista piese:

Celula de sarcina
Amplificator HX711
ATmega324
Breadboard
Nokia5110 LCD

Software Design

La inceput trebuie calibrat cantarul. Pentru asta trebuie aflata valoare de scale. Partea a 2 a proiectului presupune cantarirea. La inceput trebuie setat un offset, specific cantarului. Dupa aflarea acestor valori, putem incepe sa cantarim.

cod sursa:

Rezultate Obţinute

cantar_rezultat.jpg

Concluzii

A fost un proiect frumos, nu foarte complicat, care m-a ajutat sa inteleg cum functioneaza ceva ce folosim aproape zilnic.

Bibliografie

pm/prj2019/adragan/cantar-electronic-5kg.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0