Radu Maria-Diana - SudoFinder

Introducere

SudoFinder este un dispozitiv de detectare ce va ajuta sa stiti intotdeauna traseul urmat de animalul dumneavoastra. Puteti vedea locatiile prin care a trecut animalului de companie folosind aplicatia pentru telefon. De asemenea, se poate realiza traseul acestuia pe harta pe un anumit interval de timp.

Descriere Generala

Prin intermediul modulului GPS se vor primi date referitoare la locatie, care vor fi stocate pe un card de memorie. La un anumit interval de timp, datele se vor transmite pe telefon folosind un modul Bluetooth. Acestea se vor prelucra si se va alcatui harta care marcheaza traseul animalului.

Detalii animal de companie
Pentru animale de companie
Talie medie, mare
Greutate animal > 10kg
Caracteristici generale
Tip produs Dispozitiv monitorizare
Tip Wireless
Tehnologie Pet friendly
Vulnerabilitati

Schema bloc

Hardware Design

Lista componente

Denumire Cantitate
Modul GPS 1
Modul Bluetooth 1
Card de memorie 1
Baterie externa 1
Led 1

Schema electrica

Software Design

Editor text: Atom
Compilator: avr-gcc

Organizare cod:

Header Utilizare
avr/io.h Pentru includerea definitiilor IO specifice AVR.
avr/interrupt.h Pentru a permite lucrul cu intreruperi in cadrul modulului Bluetooth
usart.h Biblioteca pentru comunicarea cu modulelor Bluetooth si GPS prin USART.
gps.h Biblioteca pentru prelucrarea datelor generate de modulul GPS
lcd.h Biblioteca pentru LCD
spi.h, sd.h, pff.h Utilizate pentru scrierea in fisierul de pe cardul SD

Pentru a putea vedea locatia curenta pe baza datelor generate de GPS(se folosesc doar latitudinea si longitudinea), am creat o aplicatie Android. La apasarea unui buton, se afiseaza pe ecran adresa curenta(tara, oras, strada, cod postal), identificata pe baza datelor primite prin intermediul modulului Bluetooth.
De asemenea, datele se pastreaza intr-un fisier text, iar cu ajutorul site-ului http://www.gpsvisualizer.com/ se realizeaza traseul urmat si se afiseaza pe harta.

Rezultate Obtinute

Concluzii

Mi-a placut ideea de a lucra noi ceva de la 0, consider ca am avut multe de invatat(inclusiv cum se foloseste un analizor logic). M-am lovit de multe probleme, la care nu m-am asteptat(GPS-ul nu identifica suficienti sateliti, aplicatia are uneori probleme doar pe telefon Samsung etc), asadar a fost o provocare. Am plecat de la o idee initiala si a fost nevoie sa improvizez mult pe parcurs, reusind in final sa ajung la rezultatul propus.

Download

Bibliografie

pm/prj2019/abirlica/sudofinder.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0