Push Up Helper

Introducere

Proiectul constă într-un dispozitiv folosit pentru a face mai multe flotări și un verificator pentru testul de flotări folosit la admiterea în marină. 1)

Scopul proiectului este de a ajuta oameni să crească numărul de flotări pe care le pot face și să verifice dacă utilizatorul ar trece testul de flotări al marinei.

Ideea mi-a venit consultând lista de proiecte pentru inspirație și anume Karate Helper. 2)

Proiectul este util pentru oamenii care nu se pot motiva singuri să facă acea ultimă flotare pe care până acum nu voiau să o facă sau pentru oameni care vor să intre în marină.

Descriere generală

Utilizatorul va face flotări. O flotare este considerată corectă în momentul în care utilizatorul va atinge cu pieptul de un senzor (microfon sau accelerometru) ce va trimite date la microcontroller. La o flotare corectă, semnalată de senzor, microcontrollerul va incrementa numărul de flotări total. Acestea vor fi afișate pe un display iar înregistrarea cu testul de marină va fi redat pe un speaker.

Pentru modulul de marină, dacă utilizatorul nu va reuși să efectueze o flotare când i se va cere, se va reda mesajul cu “Test picat” altfel, după completarea testului se va reda mesajul cu “Felicitări!”

Testul audio poate fi găsit aici: https://www.youtube.com/watch?v=u6e467XW0Sw&t=70s

Hardware Design

  • ATmega324 pe plăcuța PM2019
  • LCD Nokia 5110
  • Accelerometru sau microfon
  • Butoane
  • Fire

Schema Electrică

pm/prj2019/abirlica/stoica_ovidiu.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0