Contact: Andrei Martin
Ideea proiectului este de a ajuta orice toboșar care dorește să cânte, dar îi este complicat să își care instrumentul peste tot, să aibă ceva la îndemână pentru a exersa sau a-și bucura prietenii. Proiectul are ca scop reproducerea sunetelor generate de cinel, cazan, tom-tom și tobă mică, în funcție de poziția bețelor de tobe și de viteza cu care se simulează lovirea membranelor.
Pe fiecare băț de tobă se atașează un senzor giroscop + accelerometru care măsoară modificările de poziție sau viteză a bețelor. În funcție de poziția bățului se cunoaște elementul tobei care se dorește a fi lovit iar în funcție de viteză se calculează puterea cu care elementul este lovit. Poziția bețelor este relativă la una de referință, calculată la cerere, și este afișată pe ecranul LCD.
Listă de componente:
Ideea generală e cea de real-time, de accea am folosit toate cele 3 timere. Unul pentru a colecta date și a actualiza LCD-ul și celelalte două pentru generarea sunetului în cazul unei bătăi. Pentru a nu supraîncărca display-ul cu prea mulți pixeli de scris, am generat numai suprascrierea tobelor și a bețelor (poziția lor veche este ștearsă). Generarea sunetului se face printr-un speaker care primește semnal variabil (PWM). Semnalul se găsește pe cardul microSD atașat, formatat ca FAT32, in fișiere WAV.
Codul : proiectfinal.zip
Editoare text: Vim, Atom
Video : watch
La finalul acestui proiect pot spune că am înțeles mult mai bine materia de laborator, întrucât am folosit cunoștiințele din toate laboratoarele:
precum și partea de lipit, căutat componente și biblioteci/datasheets pentru ele și gestionarea lor pentru a nu prăji facultatea/casa/alți oameni/pe mine.