Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa
Proiectul ales de mine este un joc care își propune să fie distractiv și ușor de utilizat. Scopul în sine al proiectului este mai mult unul didactic, deoarece pe piață exista deja foarte multe versiuni ale acestui joc.
Ideea de la care am plecat a fost jocul Guitar Hero. Aceasta este unul din jocurile cele mai populare ale anilor 2005 - 2010 și continuă să fie foarte îndrăgit până în ziua de azi. Proiectul meu va fi mai simplist decât jocul în sine: se vor reda sunete, utilizatorul recunoaște și apasă pe tastatură, iar, în funcție de cât se apropie de sunetele redate, se va afișa un scor pe ecran.
Consider ca proiectul meu este util, în primul rând, pentru mine, deoarece până acum nu am făcut ceva asemănător, iar, pentru ceilalți, va fi o modalitate bună de a se distra la târgul de proiecte. :)
Schema bloc a proiectului este:
Câteva detalii despre fiecare modul și felul în care interacționează:
Lista inițială de piese:
*Adăugat la 5.05.2018
Scheme electrice
Mediul de dezvoltare
Am folosit pentru a dezvolta proiectul urmatoarele:
Biblioteci utilizate
Singura biblioteca de care a fost nevoie pentru realizarea proiectului a fost, din fericire, biblioteca folosita pentru LCD din laboratorul 1. A fost nevoie de cateva modificari pentru definirea piniilor folositi in conectare, dar, in rest, conectarea LCD-ului cu restul montajului nu a fost dificila.
Noi schimbari la LCD - 25 MAI Biblioteca folosita pentru LCD
Logica
Jocul se va desfasura in felul urmator: se vor alege random cateva note si se va canta o melodie. Mai apoi, utilizatorul va trebui sa incerce sa reproduca
sunetele auzite si, in urma acuratetii va primi un scor.
La final se va afisa pe ecran scorul.
Dificultatea in scrierea codului a fost doar modalitatea de a incerca sa scriu un cod care sa nu foloseasca BUSY-WAITING, ci intreruperi.
Am reusit sa conectez toate piesele pe care le avem initial in plan. Dupa cum se vede, se deschide mai intai ecranul afisand numele jocului si creatoarea (eu ),
apoi utilizatorul va fi invitat sa cante pe cele 8 note, fiecare nota va fi redata pe buzer, iar mai apoi se afiseaza un scor.
Pentru demonstratii, PM fair
Cred ca as putea vorbi foarte mult despre tot ce cred eu despre acest proiect. Desi ma declar o iubitoare de algoritmi, limbaje functionale, metode numerice si alte nebunii facute in facultate, sa lucrez la proiectul de PM nu a fost cel mai rau lucru. Arareori, chiar mi-a placut. As fi vrut si mai mult timp pentru o mai buna implementare si software, dar, cred ca o persoana care a pornit ca mine de la 0, sa ajunga la ceva functional e cel mai mare progres, deci, personal, I'm happy:)
Partea mea preferata a fost sa aranjez proiectul, sa-l pun intr-o cutie, sa-l impachetez, sa decupesc, sa lipesc si, daca nu e cel mai bun proiect de la PM fair, va fi cel mai cu stil.
Resurse software
Wiki-ul de PM: http://cs.curs.pub.ro/wiki/pm/start
Datasheet ATMega324: http://cs.curs.pub.ro/wiki/pm/_media/doc8272.pdf
Resurse hardware
Sfaturile necontenite, venite la orice ora din zi sau din noapte de la indrumatorul meu