Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa
Este vorba despre un cadru de lemn care va fi harpa propriu-zisa. In partea superioara se vor afla 8 diode laser , iar in partea inferioara 8 module cu fotorezistor care vor receptiona informatia luminoasa emisa de cele 8 diode laser. In momentul in care un obiect intrerupe raza luminoasa , receptorul va sesiza , va transmite informatia mai departe iar placa va emite sunetul corespunzator acelei corzi.
Lista de piese : plăcuța cu piesele aferente 1x Speaker 8Ω 1x Condensator 47μF 8x Diode laser roșii - 5V: https://www.optimusdigital.ro/ro/optoelectronice-laser/939-modul-cu-dioda-laser-roie-de-5v-6-mm.html?search_query=dioda+laser&results=8 8x Modul cu fotorezistor https://www.optimusdigital.ro/ro/senzori-senzori-optici/167-modul-cu-fotorezistor.html?search_query=fotorezistor&results=9 1x Header pini Fire mama-mama( 30 cm)
Modul de functionare:
Am frecventele celor 8 note .
Modulele cu fotorezistor sunt conectate la placuta , iar la fiecare 16 ms Timer- genereaza cate o intrerupere.
La tratarea intreruperii se parcurg cele 8 canale si se citeste valoarea transmisa (valorile sunt digitale).
Daca coarda a fost intrerupa , nota corespunzatoare va fi redata cu ajutorul PWM prin difuzor!
Mediul de dezvoltare folosit este WinAVR.
De cand eram mic imi placea sa ma joc cu partea de hardware , dar niciodata nu am avut ocazia sa lucrez la un proiect mai complex.
Proiectul a fost unul foarte provocator , dar la final te poti uita in urma si sa te bucuri de ceea ce ai realizat.
Partea frumoasa este ca esti obligat sa te ocupi de tot , de la gasirea componentelor potrivite , lipirea lor conform schemei , pana la scrierea codului!
Cand timpul imi va permite voi dori sa incerc mult mai multe idei de proiecte!
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2017:avoinescu:dumitru_alin.
18.04 - primirea placilor
22.04 - alegerea temei
29.04 - lipirea pieselor pe placuta
06.05 - schitarea proiectului
21.05 - cumpararea pieselor auxiliare
22.05 - lipirea noilor piese
23.05 - documentatia finala
24.05 - scrierea codului