Login pentru adresa
Proiectul presupune implementarea unui joc Sudoku, însa cu forme nu cu cifre.
Am pornit de la jocul Sudoku original cu scopul de a-i modifica dificultatea, ideea de baza fiind aceeași de a nu se găsi doua forme identice pe aceeași linie si coloana.
Dificultatea, dar totodata si punctul atractiv al jocului, sunt date de formele geometrice folosite, mai exact triunghiuri rotite la diverse unghiuri fata de centrul lor de greutate.
Modul de funcționare este următorul:
LCD-ul va afisa un grid care pentru fiecare nivel va avea completat un anumit numar de forme in functie de nivelul la care se afla, iar utilizatorul se poate deplasa dintr-o căsuță în alta prin intermediul unor butoane(UP-buton1, DOWN-buton2, LEFT-buton3, RIGHT-buton4).
În momentul în care utilizatorul se afla într-o căsuță goala prin apăsări repetate ale butonului 5 ( switch ) se va cicla intre formele posibile și vor apărea pe rand în căsuța curenta. In momentul in care se decide o anumita forma se va trece la alta casuta, ramanand ultima forma afisata.
In acelasi timp pe LCD se va afisa pe intreaga perioada a jocului si nivelul curent si formele posibile care pot fi alese.
Schema bloc:
Piese necesare:
Schema electrica:
Initial pe LCD se va afisa “SHAPE SUDOKU” urmand “Press any button to start the game”, odata apasat unul dintre butoanele de pe placuta de test va porni nivelul 1 ( cel mai usor).
Jocul va avea 5 nivele, deasemenea acestea vor avea si nivele diferte de dificultate.
Pentru fiecare nivel odata completat daca acesta este corect se va afisa un mesaj “DONE!” dupa care exista optiunea de “replay” sau “next”. Pentru selectarea functiei de replay se va apasa butonul din stanga, iar pentru urmatorul nivel se va apasa butonul din dreapta.
La finalul jocului exista din nou posibilitatea de a reincepe jocul sau optiunea de a incheia jocul. La fel ca mai devreme pentru selectare reinceperejoc se va apasa buton stanga, iar pentru inchieiere joc se va apasa butn dreapta.
“Play again?”
Odata selectat incheiere joc se va afisa un mesaj “WELL DONE!” dupa care “Thank you!”.
In ansamblu proiectul a reusit sa imbine utilul cu placutul reusind sa aplicam notiunile invatate la laborator, dar si sa descoperim lucruri noi.
Enjoy the game!
Arhiva cu sursele proiectului: proiect_burtea_andrei_336cc.zip