Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa
Scopul proiectului reprezinta implementarea unui dispozitiv de afisare a mesajelor primite de pe un telefon mobil prin Bluetooth. In lipsa mesajelor, se va afisa un mesaj static.
Proiectul contine 2 componente principale. Prima parte este formata din placa de baza, pe care se afla microcontroller-ul, led-urile si modulul de Bluetooth. Motorul constituie a doua parte a proiectului.
In cazul acestui dispozitiv ne bazam pe o plăcuta cu 8 LED-uri, care se rotește in campul vizual al privitorului. LED-urile se aprind alternativ pentru a crea impresia unui ecran care afișează un text. Textul este initial unul static, iar in momentul in care este primit un mesaj prin Bluetooth, acesta o sa fie afisat. Mesajele ce sunt primite prin Bluetooth sunt trimise dintr-o aplicatie Android de pe telefonul mobil.
Placa de baza este alimentata folosind o baterie de 9V si primeste mesaje prin intermediul modulului Bluetooth de la telefon. Mesajele primite sunt afisate folosind LED-urile de pe placuta aditionala. Toate acestea sunt asezate pe motor, ce este alimentat la 220V.
Codul pentru placuta a fost scris in Atom, iar aplicatia Android a fost dezvoltata in Android Studio. La inceput, afisez un mesaj static din cod. Cand primesc un mesaj de pe telefon, acesta este citit de la modulul de Bluetooth prin seriala si redat pe leduri. Cand primesc un caracter pe seriala este generata o intrerupere unde este adaugat intr-un buffer, iar mesajul este afisat doar cand toata caracterele au ajuns. Momentan, sunt suportate doar texte de maxim 4 caractere formate din litere. Deoarece motorul meu sa invarte invers, a trebuit sa afisez cuvintele si caracterele in ordine inversa. Fiecare litera este scrisa din 5 linii. Pentru compilare si incarcare pe placuta am folosit avr-gcc si arhiva pusa la dispozitie.
A fost un proiect interesant. Partea cea mai dificila a fost strangerea tuturor pieselor si fixarea modulelor pe placa de pe elice. De asemenea, nu am reusit sa echilibrez foarte bine placa, fiind necesar sa tin de suportul de plastic cand se invarte motorul.
Laborator 1 PM → http://cs.curs.pub.ro/wiki/pm/lab/lab1
Laborator 2 PM → http://cs.curs.pub.ro/wiki/pm/lab/lab2
Datasheet ATMega 324 → http://cs.curs.pub.ro/wiki/pm/_media/doc8272.pdf