Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa
“Jocurile copilăriei” își propune a fi o consolă portabilă pentru entuziaștii care înglobează jocuri precum ”Pong”, ”Tetris” sau ”Snake”, posibil chiar și mai multe prin utilizarea cardului de memorie.
Acest dispozitiv este visul oricărui nostalgic care nu dorește să se ducă până în bazar să cumpere produsul realizat într-un mod profesional la doar 15 lei, nu 200 LEI, investiția aproximativ finală.
Avem un joystick pentru mișcare și un buton pentru acțiuni speciale(cu posibilitatea de extindere cu încă unul).
Aceasta este versiunea inițială și nu mai este 100% reflexia realității, dar nici cea din pozele de mai jos nu sunt sigur că va fi cea finală, deci cel mai probabil va fi updată după finalizarea proiectului. Singura modificare este rearanjarea porturilor astfel încât cardul SD să fie pe pini aferențu lui.
Schema electrica finala este pentru: - Un joystick - 3 butoane si 3 leduri - 1 buzzer
Display-ul este prajit cu tot cu card.
Schema este realizată exlusiv în paint cu excepția Microcontrollerului care este luat cu copy-paste.
Am înncercat să grupez cât mai mulți pinii și să las PA liber. Din cauză că design-un componentelor este pentru Android UNO ”plug and play” nu știu dacă vor funcționa ”as expected”.
Cum componentele nu există în librărie practic a fost un paint mult mai greu de utilizat și care a desenat foarte ciudat.
Descrierea codului aplicaţiei (firmware):
Acest proiect reprezintă implementarea mai multor jocuri care ne-au marcat copilăria. Eu consider că este unul interesant, în cadrul căruia am avut ocazia să lucrez cu diferite sisteme externe precum LCD, buzzer, joystick. Am aprofundat funcționalitățile microcontroller-ului utilizat, funcționalități învățate în cadrul laboratoarelor.
Display-ul a functionat doar cu drivere de arduino si s-a ars, luand cu el si card-ul SD.
Proiectul final are doar selectia de muzica pe buzzer din joystick si un mini nivel pe butoane si leduri.
Aceasta este arhiva cu codul final pe Atmel Studio