Ion-Răzvan TOMULESCU (25160) - Terminal GSM cu transmitere de date

Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa

Introducere

Proiectul consta in realizarea unui terminal mobil GSM ce va transmite date privind temperatura exterioara si umiditatea din locul in care se afla acesta. Transmiterea datelor se va realiza cu ajutorul unui modul GSM; la primirea unui SMS terminalul va analiza textul primit si in functie de cerintele impuse de utilizator acesta va oferi informatiile necesare. Ideea de la care am pornit a fost una simpla, de multe ori in anotimpul friguros mi s-a intamplat sa parasesc locuinta actuala, plecand uneori intr-o excursie sau in vacanta la parinti; parasind locuinta pentru mai multe zile automat mediul intern devine unul racoros, deoarece in timpul lipsei personale se doreste economisirea energiei consumate, printre care se numara si centrala termica. Din aceasta cauza, dorind a ma intoarce intr-un mediu calduros si detinand acest terminal as putea afla cu exactitate temperatura actuala din locuinta, astfel as putea porni centrala de pe propriul telefon intorcandu-ma acasa intr-un mediu calduros.

In functie de bugetul alocat pentru achizitionarea pieselor actuale doresc a mai adauga si un modul GPS, astfel terminalul putand fi utilizat in mai multe scopuri, cum ar fi monitorizarea la cerere a locatiei automobilului personal. De multe ori am auzit ca exista posibilitatea de a se fura masinile personale, dar ele avand un sistem de monitorizare a locatiei, aceastea ar putea fi usor localizate. Consider ca este un lucru util atat mie cat si tuturor detinatorilor de autovehicule.

Descriere generală

Piese necesare:

  1. placuta proiect;
  2. modul GSM;
  3. display OLED;
  4. modul temperatura + umiditate;
  5. modul GPS;
  6. modul slot card pentru stocare local a datelor transmise + a numerelor de telefon ce au cerut informatiile respective;

Hardware Design

Aici puneţi tot ce ţine de hardware design:

  • listă de piese
  • scheme electrice
  • diagrame de semnal
  • rezultatele simulării

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2016:avoinescu:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

pm/prj2016/aconstantinescu/131313.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0