Florina CÎRCIUMARU - TIC TAC TOE

Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa

Introducere

<WRAP prewrap>

Prezentarea pe scurt a proiectului vostru:
  Acest proiect consta in implementarea jocului Tic Tac Toe (X si O) pe o matrice de 3 x 3 leduri RGB, controlate cu ajutorul a cinci butoane (sus, jos, stanga, dreapta, select). Fiecarui jucator i se va asocia o culoare diferita, iar castigator va fi jucatorul care reuseste sa obtina pe o linie, o coloana, sau pe diagonala 3 leduri de culoarea asociata lui.
  Scopul proiectului este de a implementa, atat hardware, cat si software, jocul de X si O intr-o maniera cat mai user-friendly, astfel incat sa poata fi utilizat si de persoane care nu au cunostinte tehnice.

</WRAP>

Descriere generală

O schemă bloc cu toate modulele proiectului vostru, atât software cât şi hardware însoţită de o descriere a acestora precum şi a modului în care interacţionează.

Hardware Design

Lista componente Cantitate
LEDuri bicolore 9
Rezistente 10
Bareta pini 1
Butoane 5
Fire mama - mama 36

Schema electrica:

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Partea hardware fuctioneaza, dar nu am reusit sa termin partea software la timp.

Concluzii

Partea software a proiectului nu este inca functionala :-(.

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Realizarea placii de baza a decurs cum nu se putea mai bine. Am achizitionat componentele, le-am lipit si am testat placuta. Dupa aceasta etapa am inceput sa lucrez la placuta secundara. Am lipit componentele si mi-am dat seama ca led-urile aveau probleme. In ultima saptamana am luat din nou componente si am refacut placuta secundara. Acest lucru a implicat mai putin timp alocat pentru partea de software, dar partea hardware functioneaza. A fost un proiect interesant am lucrat cu placere la el, dar, in acelasi timp, a fost frustrant sa vad ca nu am reusit sa termin.

Bibliografie/Resurse

pm/prj2015/vghita/tic-tac-toe.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0