Ramona-Cristina POPA - Nume proiect
Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa
Introducere
Prezentarea pe scurt a proiectului vostru:
ce face : Proiectul are ca scop crearea de animatii folosind un cub de 64 de leduri (4x4x4)
care este scopul lui : Acomodarea cu modul de functionare al elementelor de baza ale electronici - rezistente, diode, leduri, microcontroller.
de ce credeţi că este util : Deoarece este unul dintre putinele proiecte din facultate la care se face si cea practic, nu numai teoretic ca pana acum.
Descriere generală
Este un proiect cu un puternic impact vizual. Pentru placa pe care se afla microcontrolerul am folosit componentele de baza din lista :
O schemă bloc cu toate modulele proiectului meu.
Hardware Design
listă de piese:
Am creat un sablon din lemn, pe care am fixat cate 16 leduri (un nivel de leduri). Apoi am lipit nivelele intre ele rezultand un cub de leduri de dimensiune 4x4x4 cu 64 de leduri rosii.La final am lipit pe placuta 16 rezistente de 220 ohmi (pentru fiecare led dintr-un rand) plus inca 4 rezistente de 2k2 in baza a 4 tranzistori BC337 pe care i-am folosit pentru a putea alege cate un rand de leduri, sau mai multe. Emitatorul de la tranzistor a fost legat la GND, iar colectorul la fiecare nivel al cubului, asa cum se vede si in schema electrica. Cele 16 leduri au fost legate la PORTA si PORTC.
Software Design
Descrierea codului aplicaţiei (firmware):
mediu de dezvoltare pe care l-am folosit este AVR Studio care include un compilator GNU GCC pentru C si C++.
librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib) : avr/io.h, util/delay.h
Pentru a aprinde ledurile am folosit porturile A, C si D. Ledurile se aprind la interval de 100ms, iar modul de aprimdere este cel descris in fisierul README
Rezultate Obţinute
Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului : Un cub de leduri rosii de dimensiune 4x4x4 la care am lucrat timp de 5-6 saptamani si o mare satisfactie personala.
Concluzii
<nota>
In concluzie, va fi probabil singurul proiect tangibil cu care voi ramane din facultate, un proect interesant la care nu numai ca am scris cod dar am si lipit mult. Modul in care am lipit ledurile mi-a luat mult timp si a fost nevoie de multa rabdare.
</nota>
Download
O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună

.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.
popa_ramona_332cb.zip
Jurnal
Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.
Saptamana 9: Am ales tema proiectului, am creat pagina wiki si am facut schema bloc.
Saptamana 10: Am lipit componentele de baza pe placuta corodata la facultate.
Saptamana 11: Am facut o lista cu componentele de care am nevoie si pe care le-am cumparat de pe Maina Domnului (aproximativ 80 de lei)
Saptamana 12: Am creat cubul de leduri, am lipit tranzistori si rezistentele necesare pe i placuta cu gaurele 100×100 si apoi am facut conexiunea intre placuta cu gaurele si placuta de baza.
Saptamana 13: Ultimele retusuri la partea hardwere, dupa ce imi afisa mesajul “device not found” din cauza butloaderului scris gresit pe microcontroler si un mic scurt. Am inceput si codarea pentru partea de software.
Saptamana 14: Am terminat partea software si odata cu ea si proiectul :)
Bibliografie/Resurse
Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe
Resurse Software şi
Resurse Hardware.