Daniel DOGARU - BlueCar

Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa

Introducere

BlueCar:

  • Scopul acestui proiect este construirea si controlul unei masini teleghidate cu ajutorul unui modul bluetooth si a telefonului mobil
  • Utilitatea lui va consta in nesfarsitele ore de distractie si relaxare pe care le poate oferi utilizatorilor.

Descriere generală

Schema bloc:

Hardware Design

Design-ul hardware este compus din doua parti principale:

Placuta imprimata din cadrul materiei la care am adaugat un modul Bluetooth pentru comunicarea dintre telefon si microcontroller, placuta auxiliara care reprezinta un H bridge ,pentru a putea controla cele doua motoare ale masinii:

Placuta auxiliara contine urmatoarele elemente:

-8 diode Schottky -2 condensatoare 100nF -2 condensatoare 0,1 nF -Circuit integrat tipul L298n

Schema electrica a placutei auxiliare:

Dupa cum se poate observa exista 6 pini de input care i-am conectat la placuta de baza si doua alimentari, una externa de 4,5 V care am folosit-o pentru alimentarea motoarelor masinutei, iar alimentarea de 5V care alimenteaza driver-ul placutei auxiliare.

Deasemenea am mai achizitionat o masinuta teleghidata pentru cele 2 motoare si un “sasiu” pe care sa pot aseza cele doua placute.

Software Design

Codul a fost dezvoltat folosind WinAvr.

Pentru a putea vedea codul am atasat o arhiva care contine si un Makefile.

Aplicatia folosita pentru telefonul Android se numeste Blueberry. Cu ajutorul acestei aplicatii ma conectez la modulul bluetooth si trimit comenzi prin pinii transmisiei seriale.Aplicatia este open source si de asemenea contine si exemple de utilizare destul de explicite.

Modulul bluetooth l-am lasat pe configuratia default desi se pot programa user , parola , range etc.

Nu am avut nevoie de algoritmi si structuri de date intrucat primesc o pereche de numere care reprezinta viteza motoarelor (L+R) si care apoi o transform in coordonate X, Y iar in functie de aceste coordonate stabilesc directia de deplasare.

Functiile implementate sunt cele din lab cu transmisia seriala + functie care parseaza caractere int din char + functia main unde este logica aplicatiei.

Rezultate Obţinute

Masina functioneaza iar acesta este rezultatul final:

Concluzii

A fost un proiect distractiv care chiar mi-a placut fara a avea un grad de dificultate ridicat. A fost primul lucru fizic construit in facultate.

Download

Jurnal

Am reusit sa ma incadrez in fiecare etapa predefinita

Bibliografie/Resurse

pm/prj2014/rtataroiu/bcar.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0