George-Mihăiţă CRĂCAN - Nume proiect

Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa

Introducere

Prezentarea pe scurt a proiectului vostru:

  • Vara aceasta mi-am propus sa lansez un start-up in domeniul sistemelor de fidelizare. Imi doresc ca atunci cand vizitezi restarantul preferat sa primesti, o data cu nota de plata, un qr code pe care il poti scana pentru a primi puncte. Cu aceste puncte poti debloca promotii specifice restaurantului.
  • Acest proiect are si o parte hardware, scopul acsteia fiind generarea si printarea pe hartie termica a unor QR Coduri.
  • Consider ca acest proiect este util atat pentru utilizatori, deoarece ii ajuta sa castige mai usor promotii la restaurantele preferate, dar si pentru localuri, deoarece ajuta la o mai buna cunoastere si fidelizare a clientilor lor.

Descriere generală

Partea principala a acestui proiect o reprezinta comunicarea dintre placuta si mini imprimanta, care se realizeaza prin intermediul unei conexiuni seriale. Pinul digital 5 al placutei joaca rolul de RX, iar pinul 6 este pinul de transmisie a datelor, care comunica cu portul RX al mini imprimantei.

Hardware Design

Proiectul foloseste ca sursa de curent un alimentator ce genereaza 1A si 5V. Atat placuta cat si imprimanta se alimenteaza direct de la el. Ledul de pe push button se alimeanteaza din pinul de 5V al placutei. Carcasa este realizata prin decuparea plasticului cu laser, conform unei schite gasite pe internet.

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware): Pentru crearea qr codului se realizeaza un byte array obtinut in urma aplicarii unui algoritm de generare qr code asupra unui sir de caractere. Acesta este trimis linie cu linie imprimantei care il printeaza pe bon. Acest lucru se intampla in urma apasarii unui push button, conectat la pinul 3 si la masa. Initial se seteaza pinul 3 ca INPUT pe HIGH, iar in momentul apasarii butonului acesta trece pe LOW.

In mesajul din qr code, printre alte informatii se afla si timestamp-ul curent, de aceea este folosit un modul DS1302. Pinul 11 comunica cu portul RST, 12 cu I/O, iar 13 cu SCLK. Din motive de securitate o parte a mesajului este criptat folosind algoritmul cu chei simetrice XXTEA. Deoarece acest mesaj va fi la un moment dat trimis catre un server de catre o aplicatie mobila care va scana qr codul, pe rezultatul criptarii cu XXTEA se aplica base64(), pentru obtinerea unor caractere valide.

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Download

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

pm/prj2014/ideaconu/george_cracan_xsi0.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0