Claudiu BRÎNZEA - Nume proiect

Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa

Introducere

Acest priect a fost gandit pentru a usura munca multor oameni din domeniul Networking. Este un gadget destul de complicat proiectat in scopul testarii cablurilor UTP. Testeaza daca orice cablu functioneaza corect si afiseaza lungimea cablului pe LCD-ul atasat.

Ideea de pornire a fost una relativ frecventa in caminele din Regie: “NU merge cablul sau nu imi merge mie pe PC?”. Consider ca este util mai ales in cazul in care este folosit in munca de teren a angajatilor unei firme Provider de internet pentru a testa cablurile rapid si eficient.

Descriere generală

Schema contine urmatoarele module:

placa de baza cu microcontroller-ul ATMega16; 2 mufe RJ-45 (Ethernet); pe fiecare fir al mufei reciever, cate un led in serie cu o rezistenta pentru a indica semnalul pe fir;

Principiul de functionare:

se asteapta introducerea unui cablu se trimite succesiv pe o un capat al cablului semnal se receptioneaza in celalalt capat semalele si se verifica daca pana in momentul respectiv indeplineste conditia sa fie un anumit tip de cablu se analizeaza ordinea de sosire pentru care putem avea:

Tipuri de cabluri:

Straight:

Crossover:

Rollover:

Tipul cablului va fi afisat pe LCD.

Principiu de functionare: Capetele unui cablu sunt introduse in cele doua mufe RJ-45, iar in acel moment semnalele incep sa fie trimise pe fiecare dintre firele acestuia. Se trimite semnal pe sender. Daca in celalalt capat al cablului se primeste un semnal, inseamna ca transmisia a decurs corect si firul nu este intrerupt, asadar se aprinde led-ul corespunzator firului in care s-a facut receptia.

Hardware Design

* Am utilizat urmatoarele componente:

Leduri - 10

Rezistente 1kΩ - 10

Mufe RJ-45 - 2

Placuta de test - 1

Banda conductoare - 2

Lcd - 1

Schema electrica este

proiectutp.sch

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

pm/prj2014/ideaconu/claudiubranzea.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0