Dumitru-Marius ILIE - ALCOOLMETRU

Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa

INTRODUCERE

Scopul acestui proiect este realizarea unui alcoolmetru, care sa masoare cantitatea de alcool din aerul expirat si sa trimita rezultatul obtinut prin intermediul bluetooth-ului spre afisare pe un dispozitiv mobil.

Cu ajutorul unui senzor de gaz, senzorul MQ-3, se masoara cantitatea de alcool din aerul expirat si este trimisa mai apoi prin intermediul modulului bluetooth JY - MCU spre afisare la un dispozitiv mobil cu conexiune bluetooth.

Descriere generală

Modulul Bluetooth este conectat la porturile seriale ale microcontroller-ului RX si TX iar senzorul de alcool este conectat la portul analogic al microcontroller-ului.

Hardware Design

Schema senzor MQ-3

Modul Bluetooth JY-MCU

Schematic

Software Design

  • Limbaj de programare: C
  • Mediu de dezvoltare: AVRStudio
  • Sistem de operare: Windows

Codul presupune citirea semnalului analogic primit de la senzorul de alcool si trimiterea spre interfata seriala pentru afisare. Se initializeaza ADC-ul si USART-ul dupa care intro bucla se citeste valoarea analogica dupa care este scrisa la interfata seriala.

Rezultate Obţinute

Rezultatele obtinute au fost cele scontate, modulul se conecteaza la un smartphone si trimite spre afisare valorile primite de la senzorul de alcool.

Concluzii

Intreg proiectul mi s-a parut foarte interesant, ba chiar mai mult m-a facut cumva sa-mi revizuiesc optiunile pentru anul IV . Creeare alcoolmetrului a presupus ceva mai mult efort decat ma asteptam, atat psihic cat si financiar, dar consider ca ceea ce am invatat dupa aceasta experienta a meritat toata investitia.

Download

Bibliografie/Resurse

pm/prj2013/rdobre/alcoolmetru.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0