Andreea - Lavinia MARIN - Dame

Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa

Introducere

O varianta simplificata a jocului Dame cunoscut si sub numele de Checkers. Acesta este un joc pentru doua persoane si se joaca pe tabla de sah folosind piesele de table sau pionii.

Proiectul meu consta in implementarea acestui joc pe o matrice de leduri 8×8. Fiecare piesa este reprezentata de un led din matrice, pentru mutarea lor folosesc 4 butoane pentru deplasarile sus, jos, stanga si dreapta si un buton pentru a selecta piesa care va fi mutata, respectiv pozitia pe care va fi mutata.

In plus folosesc doua leduri: unul rosu si unul verde, care se aprind in functie de jucatorul al carui rand este, si un led verde pentru a semnala o pozitie in care este posibila mutarea piesei selectate.

Descriere generală

Schema bloc:

Hardware Design

In plus fata de piesele utilizate la placuta din etapa anterioara, am mai folosit urmatoarele piese:

  • O matrice de leduri unicolora de 8×8
  • 8 rezistente de 470Ω
  • 3 leduri
  • 3 rezistente de 100Ω
  • 4 butoane
  • Cabluri banda cu 10 fire + mufe

Software Design

IDE: Programmer's Notepad [WinAVR].

Programul afiseaza la inceput piesele in pozitiile initiale, jucatorul verde este primul si este selectata prima piesa. Intr-o bucla sunt verificate butoanele, daca a fost apasat un buton de miscare, atunci se verifica daca muterea este una valida. In cazul in care este se aprinde ledul verde si daca se apasa butonul de select atunci se realizeaza mutarea, altfel se verifica din nou daca noua pozitie este una valida. Dupa o miscare se verifica daca s-a terminat jocul, in cazul in care nu: se schimba jucatorul.

Rezultate Obţinute

Placile sunt functionale, se detaseaza usor si pot fi reutilizate.

Concluzii

Partea hardware a fost destul de usor de proiectat si asamblat. Fiind detasabile placutele pot fi reutilizate pentru alte proiecte, de exemplu placuta extensie se mai poate fi utilizata pentru alte programe de acelasi tip: Pong, Space-invaders, Scrolling text.

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

pm/prj2013/dtudose/mihaiciocan/andreea-lavinia-marin-dame.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0