Am vrut sa realizez un player FLAC care trebuia sa readea fisierele in foramt FLAC, fisiere ce erau citete de pe un card SD, cu ajutorul unui IC dedicat. ATmega16 este mult prea slab (din punct de vedere computational) pentru a putea realiza acest lucru. Mai multe delatii despre formatul FLAC gasiti pe wikipeidia: http://en.wikipedia.org/wiki/FLAC
Initial am vrut sa realizez un FLAC palyer folosind IC-ul VLSI VS1063. Problema cu acest IC este disponibilitatea lui. Am pierdut foarte mult timp pentru a cauta un loc de unde pot cumpara acest chip, dar nu va ganditi ca am cautat pe la magazinele de electronice de prin Bucuresti pentru ca nu sigur nu veti gasi acest chip intr-un maganzin local. Cautarea am facut-o pe net pe diferite site-uri din afara si se pare ca cei de la DigiKey nu au auzit de acest chip. Mi s-a recomandat sa caut pe www.tme.eu si intr-un final l-am gasit pe site-ul asta, dar aveti mare grija cu cei de la TME pentru ca sunt foarte nesimtiti. Produsul nu era in stock si se specifica ca timpul de livrare este de 16 saptamani. Le-am trimis doua email-uri pentru lamuriri suplimentare (unul in romana si altul in engleza), dar nici pana azi nu am primit vreun rapsuns la ele.
Un proiect asemanator pentru care veti gasi componente mult mai usor este realizarea unui MP3 player. Nu va asteptati ca la acest proiect sa aveti partea de o paleta larga de chipuri decodificatoare din care sa alegeti. Eu am gasit un singur chip care era disponibil in maxim 1-2 zile si anume STA013. Chip-ul este de tip SMD (Surface Mountable Device) deci va fi destul de greu sa il lipiti pe o placa de test. Ideal ar fi sa faceti voi o placa cu cablaj imprimat asemanatoare cu cea de la etapa 1 a proiectului. Si ca sa aducem in discutie si partea financiara a proiectului ar trebui sa va asteptati la un pret in jurul sumei de 200-250 RON pentru realizarea acestui proiect.
Descrierea codului aplicaţiei (firmware):
Nu am implementat acest proiect practic doeoarece pretul mi s-a parut destul de mare si nici nu am mai avut destul timp la dispozitie. Daca vreti sa realizati un FLAC player sau un MP3 player apucati-va din timp si asigurati-va ca veti gasi componentele pe care vreti sa le folositi intainte de a alege proiectul.
O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună .
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.