Introducere


Descriere


Folosirea luminii in Infrarosu (IR light) ca metoda pentru comunicatiile wireless a devenit populara pentru aplicatiile Remote Control. Exista mai multe standarde pentru aceste comunicatii. In acest proiect voi utiliza o solutie pentru realizare a unui emitator pentru telecomanda TV utilizand un microcontroller ATMega16 si un covertor de nivel MAX232 pentru programarea microcontrollerului prin intermendiul portului serial al PC-ului.Emitorul va transmite semnale infrarosii catre receiver. Acesta preia semanalul si il transmite microcontroller-ului.Microcontroller-ul capteaza informatia senzorului, o interpreteaza si transmite comenzile prin USB la calculator.

Mod de functionare Emitor


Pentru a putea fi programat procesorul va avea nevoie de o baza de timp data de un Generator de Cuart conectat la pinii XTAL1 si XTAL2 ai procesorului. Pinul de reset al procesorului este conectat la un circuit specific RC, care, in functie de tensiunea aplicata Vcc, va reseta procesorul, reset necesar pentru a asigura pornirea corecta si in bune conditii a procesorului. Pinul PD6 este conectat la o dioda LED care se aprinde daca pinul este pe 1 logic, dioda fiind conectata printr-o rezistenta pentru a limita tensiunea. Pinul PD5 va fi conectat la un SWITCH/Buton care va seta 0 logic pe pinul respectiv atunci cand este apasata. Pinii PA0-PA3 vor fi conectati pe cele 4 linii ale tastaturii telecomenzii si vor fi programati ca intrari in microcontroller pe PORT A. Pinii PC0-PD4 vor fi conectati la cele 4 coloanele ale tastaturii telecomenzii si vor fi programati ca iesiri din microcontroller pe PORT C. Dioda IR este conectata la PD7, fiind controlata pe PORT D al procesorului. Astfel microcontrollerul traduce fiecare tasta, specificata prin linia si coloana sa, intr-un cod, si in functie de acest cod, se va transmite catre dioda IR semnalul corespunzator respectivului cod.

Mod de functionare Receiver


In notatia de receptoare TSOP ultimele două cifre indică frecventa (in kHz), la care se interpreteaza semnalul transmis. Frecventa dorita poate fi obtinuta din formula:

Descriere Hardware


Stabilizatorul de tensiune

Convertorul de nivel

Schema Emitor

Schema Receiver

Descrierea Software


Emitator

Pentru realizarea softului voi utiliza o codare bifazica specifica transmisiunilor in IR pentru sistemele Philips, bazata pe transmiterea unui semnal codat, de 16 biti.

Rezultate Obtinute (etapa 3)


Aceasta sectiune se va completa la etapa a III-a.

Concluzii (etapa 3)


Aceasta sectiune se va completa la etapa a III-a.

Bibliografie


http://www.usb.org/developers/hidpage

http://www.datasheetarchive.com

http://www.youtube.com

http://lwn.net/Articles/216898

http://en.wikipedia.org/wiki/Remote_control

http://www.rentron.com/Infrared_Remote_Control.htm

http://www.vishay.com

http://obdev.at/products/vusb/index.html

http://www.youtube.com/watch?v=VCWyQzs0E98

pm/prj2011/rtataroiu/remotepc.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0