Introducere

Simon (sau Simon Says) este un joc electronic lansat in anul 1978 in New York, devenind foarte popular in anii 80. Lansat de Milton Bradley, jocul a cunoscut de-a lungul anilor atat numeroase clone, cat si referinte in filme, seriale sau chiar jocuri (World of Warcraft)

Este un joc de memorie simplu, amuzant si foarte antrenant. Gameplay-ul este urmatorul: Simon aprinde cele patru butoane intr-o ordine aleatoare, fiecare culoare avand un ton asociat. Jucatorul trebuie sa reproduca acea secventa, iar daca reuseste, jocul va continua cu o secventa de lungime mai mare, daca nu, jocul se va incheia. Jocul este castigat cand se reuseste repetarea unei secvente de lungime predefinita, de obicei de dimensiune destul de mare.

Descriere generala

Consola de joc va fi formata din: 4 LED-uri de culori diferite (rosu, verde, albastru si galben), fiecare cu cate un buton asociat (per jucator), un difuzor si un ecran LCD care sa furnizeze jucatorul cu diverse informatii/mesaje.

Schema bloc este ilustrata mai jos. Butoanele constituie partea de input, ecranul partea de interfatare, iar led-urile si difuzorul partea de output a consolei.

Mod de interactiune intre module

µC formeaza secventa ce trebuie repetata si aprinde LED-urile in ordinea respectiva, difuzand si tonul fiecarui LED. Jucatorii incearca sa repete secventa, apasand pe butonul culorii respective si se va auzi sunetul asociat. Ecranul o sa fie folosit pentru a furniza jucatorilor diferite mesaje – de intampinare, scor, mesaj de sfarsit de joc.

Hardware Design

Pentru implementarea hardware se va pleca de la placuta realizata in prima etapa, la care se vor adauga urmatoarele componente:

  • 4 LED-uri cu o rezistenta de 1K
  • 9 butoane (4 pentru fiecare culoare / jucator + 1 buton de New Game)
  • 1 display LCD de 16 caractere
  • 1 difuzor

Software Design

Modul de joc este urmatorul: Secventa de tonuri/lumini este initial vida. Un jucator apasa butonul de new game, urmand apoi redarea: se difuzeaza fiecare ton si se aprinde LED-ul asociat, iar jucatorii vor trebui sa repete secventa. Dupa fiecare apasare, se va verifica daca este corect. Daca da, la final va fi generata o noua secventa de dimensiune mai mare (secventa de la pasul anterior + 1). Daca nu, se contorizeaza o greseala si se merge mai departe. Jocul se termina la 3 greseli. Tot atunci o sa fie afisat un mesaj de “game over” si redat un ton specific. Daca jucatorul reuseste sa redea toate cele 30 de secvente (lungime prestabilita), jocul se va termina cu un mesaj de felicitare si un ton special.

Rezultate obtinute

Concluzii

Bibliografie/Resurse

pm/prj2011/pgp/simon_says.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0