Nume proiect: Mini-Platan

Introducere

Proiectul meu isi propune sa fie un mini-platan care sa cante muzica slvata ca wav. si pin intermediu celor 2 potentiometre sa se selecteze amplitudinea semnalului si perioada semnalului. Deasemenea exista 8 leduri care vor afisa bitul muzicii.

Acest dispozitiv poate fii foarte popolar intre prieteni sau la o petrecere deoarece pune la dispozitia clientului 2 dintre functionalitatiile de baza a unui sistem de mixat mizica care poate fii foarte scrump si ocupa mult spatiu si energie. Deoarece este asa mic, el poate fii luat oriunde atat timp cat ai la tine un alimentator de usb.

Descriere generală

Se conecteaza un card SD la conectorul de SD si dupa se alimenteaza. Acesta va incepe sa cante fiecare melodie de pe card de tip wav.

Se va invartii de potentiometru din stanga pentru a schimba perioada semnalului si potentiometru din dreapta pentru schimbarea amplitudenii. Se vor aprinde ledurile in functie de amplitudinea semnalului.

Hardware Design

Componentele hardware necesare sunt :

  1. placuta de baza cu un ATMega16.
  2. o un conector de card SD care o sa mai aiba nevoie de:
    1. 3 x rezistente SMD 1206 de 1k5
    2. 3 x rezistente SMD 1206 de 3k3
  3. 2 x potentiomentru de 10k, nevoie suplimentara de:
    1. 2 x condensator neporarizat de 100nF
  4. un difuzor care necesita:
    1. un condesator polarizat de 100uF/35V
  5. 8 x leduri
  6. 8 x rezistente 1k

Ledurile se conecteaza pe portulC.

Potentiometrele se leaga la PA7 si PA6 pentru a acea acces la masa si alimenrarea de langa.

Difuzorul se conecteaza de PD5.

Toate ground-urile se leaga la ground-ul placutei.

Software Design

Mediu de dezvoltare : AVR Studio Se citeste cardul si se da drumul la muzisa cu sampleratul sau. Se genereaza intreruperi de 1k pentru citire de la potentiometre si afisare la led-uri.

Rezultate Obţinute

Imi mergeau ledurile de pe portulC dar cand se ajungea la initializarea cardului programul dadea exceptie cred, deoarece se reseta si ajungea iar sa initializeze cardul si ramanea in aceasta bucla.Asta mi-am dat seama punand un led sa se aprinda daca ajungea intr-un punct.

Alta problema am avut cu detectia driverului usb de catre pc. era necesar sa resetez placuta de multe ori pentru a fi recunoscuta de calculator o singura data, ii dadea valori nule la cele pid si uid. La un moment dat pe parcursul debug-ului am resetat-o de 20+ori si nu mai recunostea driverul placutei.

Am presupus ca este o problema de hardware si am inceput sa verific codul simuland placuta, dar nici aici nu am avut noroc. Proteus are nevoie de o imagine de sistem de fisiere pentru a simula cardul sd, un fisier .mmc . Dupa vreo 7ore de a incerca sa generez respectivul fisier am renuntat.

Concluzii

Am avut ghinion cu alegerea proiectului deoarece nu am putut nici macar sa simulez cititorul de card. Am observat ca la laborato nu ne-a invatat cum s-ar putea face un debug eficient.

Download

pm/prj2011/amocanu/platan.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0