Introducere

Cerber Guard - Sistem de alarma

Proiectul vizeaza construirea unui sistem inteligent de alarma ce poate fi folosit pentru protectia accesului neautorizat intr-un apartament/magazin/sediu/magazie de depozitare.

Descriere generală

Alarma va fi controlata cu ajutorul unor butoane dedicate pornirii/opririi acesteia, buton de panica, a unei tastaturi care va permite introducerea parolei necesare pentru armare/dezarmare, display LCD. Alarma va fi declansata de senzori de miscare, senzori de temperatura, detector de fum. De asemenea, un senzor magnetic va declansa un timer (10-15 secunde), in care se permite introducerea codului de dezarmare, la intrarea in incinta. Acest cod este cunoscut doar de personalul autorizat. Va exista si un buzzer care va emite sunete puternice in momentul declansarii alarmei. De asemenea, am in vedere construirea unui mecanism de avertizare prin unde radio/telefonic de momentul declansarii alarmei (pentru a permite echipei de interventii sa stie de unde a provenit).

Intrarile: senzor de miscare, buton de panica, senzor magnetic pentru timer, senzor de temperatura, detector de fum

Iesiri: display LCD, buzzer, emitator unde radio.

Hardware Design

Piese utilizate: - microcontrollerul ATMega16 - LCD (DEM16216) - difuzor - tastatura: 12 taste, pentru introdus codul de deblocare - diode de comutare - senzor de miscare - senzor de fum (optional)

Software Design

Pentru realizarea software-ului embedded se va folosi limbajul C. Compilarea se va realiza folosind avr-gcc iar mediul de dezvoltare al aplicatiei este AVR Studio.

Codul din microcontroller va furniza rezultate pe baza datelor pe care le primeste de la tastatura si senzori. Pe masura ce se introduce codul sunt afisate caractere “*” pe LCD. Daca se introduce un cod corect se afiseaza un mesaj corespunzator si se decupleaza alarma.

Se va initializa tastatura, difuzorul si senzorii iar apoi se intra intr-un ciclul infinit de prelucrare.

Se verifica daca senzorul a detectat miscare sau daca cel de fum s-a activat ⇒ avem status activ si se trimite secventa sonora la difuzor.Daca se introduce un cod corect (stocat intr-o memorie EPROM) se dezactiveaza alarma. Va exista un modul de comunicatie cu tastatura care va initia intreruperea pentru tastatura si va determina ce tasta a fost apasata.

Rezultate Obţinute

Concluzii

S-a dovedit a fi cel mai performant sistem de securitate pentru ca nici un intrus nu a avut ocazia sa-l sparga.

Download

Jurnal

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

pm/prj2010/rtataroiu/cerber.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0