Ti s-a intamplat vreodata sa te asezi in pat si sa lasi lumina aprinsa ? Si sa ti se faca lene sa te ridici sa o stingi? Cu Infrared Remote ai posibilitatea de a stinge becul de la distanta. Folosind chiar o bricheta pe care o ai mereu la indemana poti stinge lumina de la distanta.
La primirea unui semnal intr-o unitate de timp se aprinde un led, daca se primesc 2 semnale se aprinde celalat led. Semnalele se trimit de la butonul conectat la transmitatorul de infrarosu.
Componente Hardware
Alimentarea dispozitivului
Dispozitivul se va alimenta folosind circuitul de alimentare prin USB (realizat la etapa I a proiectului)
sau prin circuitul de alimentare cu adaptor (de asemenea realizat la etapa I). Intre cele doua metode se poate comuta cu ajutorul unui jumper.
Pinul VS al senzorului InfraRed TSOP1738 se poate lega fie la VCC, fie la linia de 5V pe care o ofera USB-ul
de comunicare cu calculatorul. In acest proiect, se va lega la VCC.
Generalitati:
Mediu de dezvoltare: AVR Studio Limbaj de programare: C Firmware-ul consta dintr-un interpretor de semnale prin infrarosu si un led emitator
Rezultatele obtinute in urma realizarii acestui proiect reprezinta un castig personal. Am reusit astfel sa ma familiarizez cu modul de lucru al emitatorului/receptorului infrarosu, cu Microcontrollerul ATMega16.
O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună .
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.
Link-uri: index.html