04. [10p] Adresare și default gateway

  • Dorim să extindem topologia anterioară cu încă o rețea și să asigurăm conectivitatea stațiilor din această rețea la stațiile existente.
  • Folosiți în continuare topologia de la exercițiul 01. [10p] Configurare default gateway. Adăugați un nou switch și conectați-l la una dintre interfețele libere ale ruterului.

Folosiți un switch de tip PT-Switch (NU PT-Empty).

Ruterul nu are un port Ethernet suplimentar pentru a conecta noul switch. Pentru conectarea noului switch la ruter, realizați o legătură de fibră optică între switch și ruter (între portul FastEthernet4/1 al switch-ului și portul FastEthernet4/0 al ruterului).

  • Adăugați două stații noi și conectați-le la noul switch.
  • Folosind primele 3 adrese IP asignabile din spațiul 10.0.100.0/24, configurați noua interfață a ruterului cu prima adresă asignabilă și cele două stații proaspăt adăugate (PC4 si PC5 cu urmatoarele două adrese asignabile).

Un model de configurare al adresei IP pe interfața unui ruter îl găsiți în Laboratorul 3

Pentru a activa o interfață a ruterului, accesați modul de configurare a interfeței și folosiți comanda no shutdown.

  • Pe cele două stații proaspăt adăugate configurați ca adresă pentru default gateway adresa IP a noii interfețe de pe ruter.
  • Dacă aveți o configurație corespunzătoare, veți avea conectivitate între toate stațiile din topologie.
rl/labs/05/contents/04.txt · Last modified: 2023/11/03 09:45 by laura.ruse
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0