09. [10p] Adresare și configurare rute statice (reiterare)

  • În topologia (funcțională - deja configurată) de la 07. [15p] Adresare și configurare rute statice adăugați un switch și două stații și conectați switch-ul la interfața Fa2/0 a ruterului Router2.
  • Atribuiți celor două stații și interfeței Fa2/0 a ruterului Router2 adrese IP din rețeaua 10.0.100.0/24 (prima adresa asignabila pentru interfata de pe ruter). Apoi asigurați conectivitate cu restul stațiilor din topologie.
  • Întrucât topologia conține acum cinci rețele, fiecare ruter va trebui să aibă cinci rute.
  • Va trebui să adăugați încă o rută pe ruterele Router0, respectiv Router1 către rețeaua 10.0.100.0/24, rută ce va avea ca next hop adresa IP a interfeței corespunzătoare a ruterului Router2.
  • După o configurare corectă veți avea conectivitate între toate stațiile din topologie. Pentru verificare folosiți comanda ping din meniul unei stații și transmiteți pachete către celelalte stații.

În Cisco IOS primul pachet trimis poate să nu fie de fapt trimis din cauza absenței tabelei ARP. De aceea este posibil ca un set întreg de pachete trimise la rularea unei comenzi ping pe stație (sunt trimise patru în mod implicit) să eșueze, întrucât traversează multe rutere. A doua comandă ping pe stație va reuși, în cazul unei configurări corecte.

  • Dacă aveți probleme de conectivitate, verificați din aproape în aproape între ce dispozitive aveți sau nu conectivitate. În caz de probleme, urmăriți pe rutere adresele IP configurate și tabela de rutare pentru fiecare ruter și identificați cauza problemei.
rl/labs/05/contents/09.txt · Last modified: 2023/11/03 10:51 by laura.ruse
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0