Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

so2:reguli-notare [2021/08/29 23:05]
razvan.deaconescu [Trimiterea temelor]
so2:reguli-notare [2023/06/04 12:31] (current)
razvan.deaconescu [Restanță/mărire]
Line 8: Line 8:
  
   * Absolvirea disciplinei este condiționată de obținerea a **30%** (3 din 10) din punctajul aferent cursului.   * Absolvirea disciplinei este condiționată de obținerea a **30%** (3 din 10) din punctajul aferent cursului.
-  * Punctajul de curs se va obține din 10 lucrări de curs care vor fi susținute înaintea fiecărui curs. +  * Punctajul de curs se va obține din 11 lucrări de curs care vor fi susținute înaintea fiecărui curs (o lucrare este bonus)
-    * Fiecare lucrare de curs conține un set de 3 subiecte ​din materia cursului anterior.+    * Fiecare lucrare de curs conține un set de 4 întrebări ​din materia cursului anterior ​(o întrebare este bonus).
     * Nu se va da un examen final.     * Nu se va da un examen final.
     * Fiecare subiect se punctează cu 0 sau cu 1     * Fiecare subiect se punctează cu 0 sau cu 1
Line 15: Line 15:
     * Un subiect rezolvat incomplet, sau rezolvat complet dar cu precizări incorecte sau greșeli, nu se punctează.     * Un subiect rezolvat incomplet, sau rezolvat complet dar cu precizări incorecte sau greșeli, nu se punctează.
     * Lucrările de curs **nu** se refac.     * Lucrările de curs **nu** se refac.
-    * Durata fiecărei lucrări este de **10 minute**. +    * Durata fiecărei lucrări este de **minute**. 
-    * Punctajul se obține din media notelor obținute la lucrări.+    * Punctajul se obține din formula **min(sumă_note_lucrări / 10 * 4/3, 10)**
     * Lucrările sunt closed book.     * Lucrările sunt closed book.
-  * Pentru cei care nu pot participa la lucrările de curs, sau care doresc să refacă punctajul cursului, se va da o lucrare la sfârșitul semestrului (la ultimul curs) din toata materia. +  * Pentru cei care nu pot participa la lucrările de curs, sau care doresc să refacă punctajul cursului, se va da o lucrare la sfârșitul semestrului (la ultimul curs) din toată ​materia. 
-    * Lucrarea de la sfârșitul semestrului (ultimul curs) conține ​10 întrebări pentru cele **3 puncte** aferente cursului și durează **60 de minute**+    * Lucrarea de la sfârșitul semestrului (ultimul curs) conține ​11 întrebări pentru cele **3 puncte** aferente cursului și durează **60 de minute**.
-    * Pentru cei care au obținut o notă din punctajul din timpul semestrului și au dat și lucrarea de la sfârșitul semestrului,​ se va alege nota cea mai mare.+
     * Lucrarea de final de semestru este open-book. Aveți voie la cursuri, cărți, slide-uri și laptop-uri sau tablete fără acces la Internet.     * Lucrarea de final de semestru este open-book. Aveți voie la cursuri, cărți, slide-uri și laptop-uri sau tablete fără acces la Internet.
       * Nu este permis accesul cu telefoane mobile. Telefoanele trebuie stinse/​trecute pe silent/​dezactivate în timpul examenului.       * Nu este permis accesul cu telefoane mobile. Telefoanele trebuie stinse/​trecute pe silent/​dezactivate în timpul examenului.
Line 35: Line 34:
     * Ixia Challenge (fs driver) - 2 puncte [A1]     * Ixia Challenge (fs driver) - 2 puncte [A1]
     * E100 driver hackathon - 2 puncte [A2]     * E100 driver hackathon - 2 puncte [A2]
-    * SO2 transport protocol - 1.5 puncte [A3]+    * SO2 transport protocol - puncte [A3]
   * În cazul în care punctajul total pe teme + activitati "​Extra"​ este mai mare decât 5 puncte, se va proceda astfel:   * În cazul în care punctajul total pe teme + activitati "​Extra"​ este mai mare decât 5 puncte, se va proceda astfel:
     * Se consideră 5 puncte ca făcând parte din punctajul total     * Se consideră 5 puncte ca făcând parte din punctajul total
Line 63: Line 62:
     * Depunctarea este din notă (maxim 10), nu din punctaj. O temă avea depunctări de 0,25 puncte pe zi din nota maximă (10), indiferent de punctajul aferent acesteia.     * Depunctarea este din notă (maxim 10), nu din punctaj. O temă avea depunctări de 0,25 puncte pe zi din nota maximă (10), indiferent de punctajul aferent acesteia.
     * Adică dacă pentru tema 4 (punctată cu 2 puncte) întârzierea este de 4 zile, veți primi o depunctare de ''​4 * 0,25 = 1 punct''​ din notă, adică nota maximă 9, adică punctajul maxim 1.8 puncte.     * Adică dacă pentru tema 4 (punctată cu 2 puncte) întârzierea este de 4 zile, veți primi o depunctare de ''​4 * 0,25 = 1 punct''​ din notă, adică nota maximă 9, adică punctajul maxim 1.8 puncte.
-  * După 12 zile o temă nu va mai fi depunctată;​ se poate obține nota 7 pentru o temă trimisă cu 13 zile după expirarea deadline-ului sau 50 de zile, sau mai multe.+  * După 12 zile o temă nu va mai fi depunctată;​ se poate obține nota 7 pentru o temă trimisă cu 13 zile după expirarea deadline-ului sau 50 de zile, sau mai multe, inclusiv în sesiunea de restanțe.
  
 === Echivalare punctaj pe teme === === Echivalare punctaj pe teme ===
Line 98: Line 97:
  
   * Laboratorul se desfășoară în sala EG106, sau online, prin intermediul platformei Microsoft Teams. Pentru desfășurarea laboratorului se vor folosi ca suport mașinile virtuale folosite și pentru realizarea/​corectarea temelor   * Laboratorul se desfășoară în sala EG106, sau online, prin intermediul platformei Microsoft Teams. Pentru desfășurarea laboratorului se vor folosi ca suport mașinile virtuale folosite și pentru realizarea/​corectarea temelor
-  * Rezolvarea exercițiilor de laborator conduce la obținerea celor 2 puncte aferente laboratorului.\+  * Rezolvarea exercițiilor de laborator conduce la obținerea celor 2 puncte aferente laboratorului.
   * După fiecare laborator online, se va susține un test prin intermediul platformei acs.curs.pub.ro. Acest test este publicat după ce ultima grupă a susținut laboratorul (după ziua de luni), este disponibil o săptămână din momentul publicării și valorează 30% din nota laboratorului.   * După fiecare laborator online, se va susține un test prin intermediul platformei acs.curs.pub.ro. Acest test este publicat după ce ultima grupă a susținut laboratorul (după ziua de luni), este disponibil o săptămână din momentul publicării și valorează 30% din nota laboratorului.
-  * Pentru activitatea din timpul laboratorului se pot obţine maxim 10 sau 11 puncte. Pentru laboratoarele susținute online, aceste puncte valorează 70% din nota laboratorului.+  * Pentru activitatea din timpul laboratorului se pot obţine maxim 10 sau 11 puncte.
     * [[so2:​laboratoare:​lab01 | primul laborator]] **nu** se punctează.     * [[so2:​laboratoare:​lab01 | primul laborator]] **nu** se punctează.
-    * Nota finală pentru laborator se calculează după formula ''​(sum(l2:​l12) / 11)''​+    * Nota finală pentru laborator se calculează după formula ''​(sum(l2:​l12) / 10)''​
     * Un laborator va conține exerciții de Linux și Windows.     * Un laborator va conține exerciții de Linux și Windows.
  
Line 133: Line 132:
 === Termen final de trimitere teme === === Termen final de trimitere teme ===
  
-Termenul final de trimitere a temelor de SO2 este **miercuriiunie 2021, ora 23:00**. Dincolo de această dată temele nu vor mai putea fi trimise pe [[:​so2:​resurse:​trimitere-teme|vmchecker]]. Aveți în vedere trimiterea temelor din timp și cu informații complete pentru a fi punctate. Nu vom accepta teme dincolo de această dată, teme care nu au fost trimise pe [[:​so2:​resurse:​trimitere-teme|vmchecker]]. Pentru partea de teste, temele vor primi punctajul indicat din testarea pe [[:​so2:​resurse:​trimitere-teme|vmchecker]];​ testele picate din motive nelegate de [[:​so2:​resurse:​trimitere-teme|vmchecker]] nu vor fi punctate.+Termenul final de trimitere a temelor de SO2 este **joiiunie 2023, ora 23:00**. Dincolo de această dată temele nu vor mai putea fi trimise pe [[:​so2:​resurse:​trimitere-teme|vmchecker]]. Aveți în vedere trimiterea temelor din timp și cu informații complete pentru a fi punctate. Nu vom accepta teme dincolo de această dată, teme care nu au fost trimise pe [[:​so2:​resurse:​trimitere-teme|vmchecker]]. Pentru partea de teste, temele vor primi punctajul indicat din testarea pe [[:​so2:​resurse:​trimitere-teme|vmchecker]];​ testele picate din motive nelegate de [[:​so2:​resurse:​trimitere-teme|vmchecker]] nu vor fi punctate.
  
-Nu vor fi putea fi trimise teme pentru sesiunea specială de examene din iunie 2021. Vor putea fi retrimise teme după 1 august ​2021, pentru sesiunea de examene din septembrie ​2021. Termenul de trimitere a temelor pentru sesiunea toamnă ​2021 este **marți31 august ​2021, ora 23:00**.+Nu vor fi putea fi trimise teme pentru sesiunea specială de examene din iunie 2023. Vor putea fi retrimise teme după 1 august ​2023, pentru sesiunea de examene din septembrie ​2023. Termenul de trimitere a temelor pentru sesiunea toamnă ​2023 este **duminică27 august ​2023, ora 23:00**.
  
 ==== Prezentări de teme ==== ==== Prezentări de teme ====
Line 177: Line 176:
 În cazul în care două teme sunt considerate copiate, atât sursa cât și destinația se vor depuncta identic, fără discuții relative la cine a copiat de la cine și a cui e vina. În cazul în care două teme sunt considerate copiate, atât sursa cât și destinația se vor depuncta identic, fără discuții relative la cine a copiat de la cine și a cui e vina.
  
-Copierea unei teme atrage după sine **eliminarea punctajului pe temele realizate până ​atunci**. Orice temă submisă până în sesiunea respectivă primește punctaj 0 și imposibilitatea de retransmitere în cadrul anului universitar curent. Dacă au existat situații de teme copiate în timpul semestrului,​ se va putea obține punctaj pe vară, pentru sesiunea septembrie, din **teme nesubmise încă**.+Copierea unei teme atrage după sine **eliminarea punctajului pe temele realizate până ​în acea sesiune**. Orice temă submisă până în sesiunea respectivă primește punctaj 0 și imposibilitatea de retransmitere în cadrul anului universitar curent. Dacă au existat situații de teme copiate în timpul semestrului,​ se va putea obține punctaj pe vară, pentru sesiunea septembrie, din **teme nesubmise încă**.
  
 Reiterăm faptul că obiectivul nostru nu este și nu va fi penalizarea pentru copiere. Considerăm copierea ca fiind un act neonest care va fi pedepsit dacă are loc. Obiectivul nostru este însă să prevenim copierea; pentru aceasta oferim suportul și resursele echipei în toate formele sale ([[:​so2:​resurse:​lista-discutii|lista de discuții]],​ discuții față în față cu [[:​so2:​hall:​2014-2015|echipa de SO2]]). Vă rugăm să le folosiți cu încredere; credem că o abordare onestă la realizarea temelor va însemna și un câștig de cunoștințe și abilități pentru voi. Reiterăm faptul că obiectivul nostru nu este și nu va fi penalizarea pentru copiere. Considerăm copierea ca fiind un act neonest care va fi pedepsit dacă are loc. Obiectivul nostru este însă să prevenim copierea; pentru aceasta oferim suportul și resursele echipei în toate formele sale ([[:​so2:​resurse:​lista-discutii|lista de discuții]],​ discuții față în față cu [[:​so2:​hall:​2014-2015|echipa de SO2]]). Vă rugăm să le folosiți cu încredere; credem că o abordare onestă la realizarea temelor va însemna și un câștig de cunoștințe și abilități pentru voi.
Line 183: Line 182:
 ===== Restanță/​mărire ===== ===== Restanță/​mărire =====
  
-În sesiunea de restanță/​mărire din septembrie se pot trimite doar teme, se poate reface doar examenul final, sau ambele. Se pot trimite în continuare teme cu deadline-ul din timpul semestrului. Temele se trimit folosind [[https://​elf.cs.pub.ro/​vmchecker/​ui/​ | interfața vmchecker]]. Dacă nu ați avut teme copiate în timpul semestruli, puteți (re)submite orice teme. Dacă au existat situații de teme copiate în timpul semestrului,​ puteți submite doar **teme nesubmise încă** în timpul semestrului.+În sesiunea de restanță/​mărire din septembrie se pot trimite doar teme, se poate reface doar examenul final, sau ambele. Se pot trimite în continuare teme cu deadline-ul din timpul semestrului, adică veți putea obține maxim nota 7 pe fiecare temă. Temele se trimit folosind [[https://​elf.cs.pub.ro/​vmchecker/​ui/​ | interfața vmchecker]]. Dacă nu ați avut teme copiate în timpul semestruli, puteți (re)submite orice teme. Dacă au existat situații de teme copiate în timpul semestrului,​ puteți submite doar **teme nesubmise încă** în timpul semestrului. Termenul de submisie este duminică, 27 august 2023, ora 23:00.
  
-Dacă nu doriți să refaceți examenul final, puteți să nu participați la examen. Notele vor fi trecute în catalogul oficial, conform [[:​so2:​catalog|catalogului SO2]].+Dacă nu doriți să refaceți examenul final, puteți să nu participați la examen. Notele vor fi trecute în catalogul oficial, conform [[:so2:resurse:​catalog|catalogului SO2]].
  
 În sesiunea specială de restanță/​mărire din iunie se poate doar reface examenul final, nu se pot trimite teme de casă. În sesiunea specială de restanță/​mărire din iunie se poate doar reface examenul final, nu se pot trimite teme de casă.
  
-Examenul din sesiunea de restanțe va consta din 10 subiecte, punctate egal (pentru un total de **3 puncte**). Absolvirea examenului este condiționată de obținerea a **1 punct** din cele 3 puncte aferente cursului. Practic, acest aspect se traduce în rezolvarea corectă a **3 subiecte** din cele ale examenului.+Examenul din sesiunea de restanțe va consta din 11 subiecte, punctate egal (pentru un total de **3 puncte** ​- 1 subiect este bonus). Absolvirea examenului este condiționată de obținerea a **1 punct** din cele 3 puncte aferente cursului. Practic, acest aspect se traduce în rezolvarea corectă a **3 subiecte** din cele 11 ale examenului.
  
 În cazul refacerii examenului final, se păstrează nota cea mai mare (dintre nota de curs timpul semestrului și cea din sesiunea de refacere). În cazul refacerii examenului final, se păstrează nota cea mai mare (dintre nota de curs timpul semestrului și cea din sesiunea de refacere).
Line 197: Line 196:
 ==== Refacere disciplină ==== ==== Refacere disciplină ====
  
-Dacă doriți, puteți păstra punctajul din anul universitar trecut (2019-2020) pe întreaga activitate din timpul semestrului (laborator, teme, lucrări de curs), și puteți reface doar examenul final. Nu puteți păstra punctajul pe componente din timpul semestrului (doar pe teme sau doar pe lucrări de curs).+Dacă doriți, puteți păstra punctajul din anul universitar trecut (2021-2022) pe întreaga activitate din timpul semestrului (laborator, teme, lucrări de curs), și puteți reface doar examenul final. Nu puteți păstra punctajul pe componente din timpul semestrului (doar pe teme sau doar pe lucrări de curs).
  
-Dacă doriți păstrarea punctajului din anul universitar trecut (2019-2020) pe întreaga activitate pe timpul semestrului,​ va trebui să anunțați acest lucru pe thread-ul deschis pe [[https://acs.curs.pub.ro/​|site-ul de cursuri]] până cel târziu vineri, **13 martie ​2021**. În caz contrar, punctajul din timpul semestrului din anul universitar anterior se va reseta, conform modului implicit.+Dacă doriți păstrarea punctajului din anul universitar trecut (2021-2022) pe întreaga activitate pe timpul semestrului,​ va trebui să anunțați acest lucru pe thread-ul deschis pe [[https://​curs.upb.ro/2022/​mod/​forum/​discuss.php?​d=4231|site-ul de cursuri]] până cel târziu vineri, **17 martie ​2023**. În caz contrar, punctajul din timpul semestrului din anul universitar anterior se va reseta, conform modului implicit.
  
-În mod implicit, punctajul pe anul universitar ​2020-2021 se va reseta la 1 octombrie ​2021. Dacă nu veți absolvi disciplina în cadrul anului universitar ​2020-2021, va trebui să o refaceți complet în cadrul anului universitar ​2021-2022.+În mod implicit, punctajul pe anul universitar ​2023-2024 se va reseta la 1 octombrie ​2023. Dacă nu veți absolvi disciplina în cadrul anului universitar ​2022-2023, va trebui să o refaceți complet în cadrul anului universitar ​2023-2024.
so2/reguli-notare.1630267523.txt.gz · Last modified: 2021/08/29 23:05 by razvan.deaconescu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0