Tips and Tricks

Proiectul de anul acesta va propune jocul Halite, un joc ce se petrece intr-un grid 2D. Pentru o mare parte dintre voi, aceasta este primul proiect pe echipe din facultate, motiv pentru care ne-am gandit sa venim in ajutorul vostru cu cateva sfaturi legate de modul de lucru in echipa, dar si despre joc in sine.

Sfaturi generale despre joc

Un aspect foarte important de mentionat legat de astfel de jocuri este acela ca nicio idee nu este proasta pana nu este testata. De-a lungul competitiei oficiale, tactici care, la o prima vedere, pareau banale sau fara efecte benefice, au reusit sa aduca puncte importante celor care le-au implementat. Acesta este motivul pentru care va incurajam sa nu neglijati testarea. Aceasta este cel mai important feedback pe care il puteti primi in legatura cu performantele botilor vostri. O idee foarte buna este testarea unui nou bot impotriva unor versiuni mai vechi / unor boti din top.

In timpul competitiei, “spionarea” adversarilor a fost esentiala pentru castigarea de pozitii in clasament. Odata cu terminarea competitiei, jucatori din top s-au gandit sa impartaseasca cu restul comunitatii post-mortems, un fel de README-uri in care au explicat detaliat functionalitatile botilor lor. Va incurajam sa cititi aceste documente, sa discutati impreuna cu echipa tacticile prezentate acolo si sa incercati sa veniti cu propriile implementari sau combinatii de tactici. Nu ignorati post mortem-urilor jucatorilor aflati mai jos in clasament, puteti gasi idei foarte interesante și in acestea.

Start kit-ul de pe site-ul oficial este un tool foarte puternic pentru a incepe un bot. Cu toate acestea, kit-ul poate sa contina mici bug-uri sau implementari ineficiente ce pot influenta rezultatul unui meci. O idee foarte buna pentru a incepe un bot este sa treceti prin acest kit, sa intelegeti ce face si ce nu face, ce se poate imbunatati.

Don’t over engineer. De cele mai multe ori, ideile simple sunt mai performante decat o idee complicată. Din punct de vedere al performanței botului vostru, adăugarea unei noi funcționalități este, de cele mai multe ori, mai importantă decât optimizarea la maxim a uneia deja existentă.

Munca in echipa

Tipul acesta de proiect poate fi ușor asociat cu un proiect de cercetare. Încercati să ascultați ideile tutoror membrilor, indiferent de rolul lor în echipa, încercați să implementați cât mai multe idei, să le combinați, veți fi surprinși de rezultate.

Halite se pretează foarte bine pentru lucru in echipă, deoarece se pot implementa algoritmi total independenți unii de altii (navigarea / strategii diferite early game vs late game / 2-player games vs 4-player games / etc). În funcție de ideile pe care le aveți, vă puteți schimba rolurile intre voi.

Nu în ultimul rând, acest proiect ar trebui să fie o activitate distractivă, prin care sa descoperiți lucruri noi, atât la nivel tehnic (algoritmică, coding, analizarea problemei) cât și la nivel de softskills (leadership, teamwork).

pa/proiect/halite-i-tips-and-tricks.txt · Last modified: 2022/03/06 21:53 by radu.iacob
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0