ACM Junior 2023


Bitdefender provides cybersecurity solutions with leading security efficacy, performance and ease of use to small and medium businesses, mid-market enterprises and consumers. Guided by a vision to be the world’s most trusted cybersecurity solutions provider, Bitdefender is committed to defending organizations and individuals around the globe against cyberattacks to transform and improve their digital experience.

Responsabili

 • Cristi Pătrășcu
 • Liza Babu

Obiective

 • Concurs de programare competitivă (similar cu concursul ACM ICPC)
 • Colaborare, lucru în echipă pentru rezolvarea unui set de probleme într-un timp dat

Descriere concurs

Această pagină reprezintă regulamentul concursului ACM Junior 2023. Organizatorii își rezervă dreptul de modifica regulile; concurenții înscriși prin formular vor fi anuntați pe e-mail de eventuale schimbări.

Concursul presupune rezolvarea unui set de 15 probleme propus de către echipa de Proiectarea Algoritmilor, în colaborare cu Bitdefender. Pentru participare, studenții se vor grupa în echipe de câte 3. Primele echipe vor fi recompensate cu premii.

Participarea este liberă pentru oricine, însă sunt eligibile pentru premii doar echipele formate din studenți anul 1 sau 2 de licență, înscriși în anul universitar 2022-2023 la Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB sau la Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București.

Data

Duminică, 7 mai 2023, în intervalul 10:00 - 15:00.

Locație

Concursul se desfășoară online pe platforma HackerRank. Linkul către concurs va fi postat aici in prealabil.

Link concurs: https://www.hackerrank.com/acm-junior-2023

Precondiții

- Participanții vor forma echipe de câte 3 persoane.

- Participanții vor lucra pe propriile sisteme.

Regulament

Înscriere

Echipele participante se vor putea înscrie la concurs prin completarea formularului de mai jos, până pe data de 6 mai 2023, ora 14:00.

Pentru participarea la concursul ACM Junior sunt necesare următoarele:

- Să vă organizați în echipe de câte 3 persoane.

- Să vă alegeți un nume cool pentru echipa voastră cu care vă veți face cont pe HackerRank. Contul acesta va fi folosit de echipă pentru trimiterea tuturor submisiilor din concurs.

- Să trimiteți toate aceste informații folosind următorul formular online pana pe 6 mai 2023, ora 14:00: Înscriere ACM Junior 2023.

Este de preferat să vă organizați în echipe atât pe baza criteriilor de performantă la programare/algoritmi/structuri de date, cât și în funcție de cât de bine colaborați împreună.

Cel mai important este să vă distrați!

Format concurs

- Concursul presupune rezolvarea unui set de 15 probleme de programare / structuri de date / algoritmică, pe mai multe niveluri de dificultate, potrivite atât pentru începători, cât și pentru avansați.

- Toate problemele vor fi disponibile pe HackerRank. Toate submisiile vor fi trimise pe HackerRank.

- Evaluarea soluțiilor trimise se va face automat pe HackerRank. Toate datele de intrare se citesc de la STDIN. Toate datele de ieșire se afișează la STDOUT.

- Fiecare membru al echipei va fi logat de pe propriul calculator în contul echipei și va putea trimite soluții de pe acel cont.

- Fiecare problemă are un set de exemple/teste publice pe care le puteți folosi să validați minimal soluția voastră. Puteți folosi butonul Run pentru a rula soluția voastră doar pe exemple.

- Fiecare problemă are un set de teste private pe care soluția voastră trebuie să dea rezultate corecte. Se folosește butonul Submit. Se poate vedea feedback invidual pentru fiecare test.

 1. Soluția greșită - punctaj 0 pe problemă. Cauze posibile:
  1. compile error: codul nu compilează.
  2. runtime error: programul vostru are o eroare fatală (ex. SEGFAULT).
  3. memory limit exceeded: programul vostru folosește prea multă memorie. Verificați secțiunea de Restricții și precizări din enunț.
  4. time limit exceeded: programul vostru are un timp de execuție prea mare. Verificați secțiunea de Restricții și precizări din enunț.
  5. wrong answer - codul compilează, execuția se termină cu succes, dar rezultatul afișat pe test nu este cel așteptat.
 2. Soluție corectă - accepted - punctaj 1 pe problemă. Codul compilează, se execută cu succes și produce rezultatul corect pe toate testele.

- Pentru a obține 1 punct este necesar să se rezolve corect și complet o problemă (să treacă toate testele asociate). Punctajul pentru o problemă este binar (0 sau 1).

- Clasamentul este de tip ACM, adică descrescător după numărul de probleme rezolvate. În caz de egalitate se va folosi ca și criteriu de departajare, *timpul de submisie. Exemple:

 1. O echipă cu 5 probleme rezolvate va fi mai sus în clasament decât o echipă cu 2 probleme rezolvate.
 2. Poziția relativă între 2 echipe cu câte 2 probleme, pentru care timpul de submisie (în minute) pentru probleme a fost {10, 30} (prima problemă submisă în minutul 10, a doua în minutul 30), respectiv {5, 45}, se caculează însumând cei 2 timp și alegând minimul. Deoarece 10 + 30 < 5 + 45 , rezultă că prima echipa va fi pe un loc superior în clasament.
 3. Nu se contorizează timpul de submisie pentru soluțiile care sunt greșite (nu sunt marcate cu accepted).
 4. Se poate folosi butonul Run pentru a rula de oricâte ori soluția voastră pe exemplele publice fără penalizare de timp. Eventualele penalizări se calculează doar pentru soluțiile trimise cu Submit. Fiecare submisie gresita se va penaliza cu 10 minute.

- Limbaje de programare acceptate: C/C++, Java, Python.

Premii Bitdefender

Fiecare membru al echipelor câștigătoare va fi premiat, în funcție de locul obținut. Bugetul total de premii este de 22.500 RON și asigurat de către Bitdefender. Acesta va fi distribuit după cum urmează (sub formă de vouchere eMAG):

- locul 1: 1250 RON de membru

- locurile 2-3: 1000 RON de membru

- locurile 4-6: 750 RON de membru

- locurile 7-10: 500 RON de membru

Anunțare câștigători

Echipele câștigătoare, precum și modalitățile de livrare a premiilor, vor fi anunțate până pe 10 mai. Echipa de Proiectarea Algoritmilor, va selecta echipele câștigătoare după criteriile menționate pe această pagină.

Ediții precedente

pa/acm-junior.txt · Last modified: 2023/05/06 16:35 by cpatrascu1910
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0