Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

sda-ab:laboratoare:05 [2021/02/25 17:04]
ruben_gilian.udroiu
sda-ab:laboratoare:05 [2021/03/21 21:18] (current)
gabriel.rusu [1. Obiectivele laboratorului]
Line 7: Line 7:
   *Implementarea unor funcții individuale de lucru cu acestea..   *Implementarea unor funcții individuale de lucru cu acestea..
  
-Structura laboratorului se gaseste in **[[http://gooogle.com|acest link.]]**+Structura laboratorului se gaseste in **[[https://github.com/​sda-ab/​lab-04-tasks|acest link.]]**
 ====== 2. Introducere ====== ====== 2. Introducere ======
 ===2.1. Ce este o stiva?=== ===2.1. Ce este o stiva?===
Line 113: Line 113:
 ====== 3. Exercitii propuse ====== ====== 3. Exercitii propuse ======
  
-1. FIFO buffer ​+1. **FIFO buffer** 
 + 
 O coadă este o modalitate folositoare de a stoca date care provin in mod asincronic de la un microcontroler periferic, dar care nu pot fi citite imediat. Un bun exemplu ar fi stocarea de biți proveniți de la un UART (Universal asynchronous receiver/​transmitter). O coadă este o modalitate folositoare de a stoca date care provin in mod asincronic de la un microcontroler periferic, dar care nu pot fi citite imediat. Un bun exemplu ar fi stocarea de biți proveniți de la un UART (Universal asynchronous receiver/​transmitter).
 Un buffer FIFO stochează date pe principiul „primul venit - primul servit“.Structura de stocare este un spațiu alăturat de memorie. Un buffer FIFO stochează date pe principiul „primul venit - primul servit“.Structura de stocare este un spațiu alăturat de memorie.
Line 119: Line 120:
  
 Implementare generală Implementare generală
-1) Definite structură:​head,​tail,​size,​buffer. +  -Definite structură:​head,​tail,​size,​buffer. 
-2) Se realizează funcția de inițializare a cozii cu bufferul dat și marimea. +  -Se realizează funcția de inițializare a cozii cu bufferul dat și marimea. 
-3) Se realizează funcția de citire a celor nbytes din coadă;nr. citit de biți se returnează +  -Se realizează funcția de citire a celor nbytes din coadă;nr. citit de biți se returnează 
-3.1 Pentru nbytes:se verifică dacă sunt date valabile (dacă coada e diferită de cap) +    -Pentru nbytes:se verifică dacă sunt date valabile (dacă coada e diferită de cap) 
-3.2 Daca da, se ia un byte din buffer și se incrementează coada. +    -Daca da, se ia un byte din buffer și se incrementează coada. 
-3.3 Se verifica apoi dacă s-a terminat parcurgerea pentru a se reinițializa coada cu 0. +    -Se verifica apoi dacă s-a terminat parcurgerea pentru a se reinițializa coada cu 0.  
-3.4 În cazul în care nu sunt date valabile se returnează nr. de bytes. +    -În cazul în care nu sunt date valabile se returnează nr. de bytes. 
-4) Se realizează funcția de scriere a celor nbytes din coadă. +  -Se realizează funcția de scriere a celor nbytes din coadă. 
-4.1 Pentru nbytes:​inițial se verifică dacă este spațiu în buffer (coadă). +    -Pentru nbytes:​inițial se verifică dacă este spațiu în buffer (coadă). 
-[Bonus] Generarea in mod random a datelor de intrare și prelucrarea lor cu ajutorul funcțiilor de mai sus;astfel valorile folosite vor fi introduse de la tastatură.+  -[Bonus] Generarea in mod random a datelor de intrare și prelucrarea lor cu ajutorul funcțiilor de mai sus;astfel valorile folosite vor fi introduse de la tastatură.
  
 2.Implementați pentru o structură de tip stivă funcţiile de inserare, extragere a unui nod, precum şi cele de afişare şi de semnalare a situaţiilor extreme (stivă goală au stivă plină). 2.Implementați pentru o structură de tip stivă funcţiile de inserare, extragere a unui nod, precum şi cele de afişare şi de semnalare a situaţiilor extreme (stivă goală au stivă plină).
 +
 +===3.1. Intrebari de interviu===
 +  -Implementaţi o stivă folosind două cozi.
 +  -Implementaţi o coadă folosind două stive.(utilizarea apelurilor recursive ale unor funcţii se contorizează ca folosirea unei stive)
 +  -Implementaţi o stivă cu valori întregi şi o funcţie care obţine valoarea maximă din stivă. Pentru interviu se cere ca funcţia să aibă complexitate de timp constantă ⇒ O(1).
 +  -Se dă un vector cu n întregi și un număr k. Aflați valoarea maxima pentru fiecare grupare de k numere de pe poziții consecutive.
 +  -Se dă un vector cu datele pentru n clienţi la un server. Pentru fiecare client, datele cunoscute sunt ora la care se conectează şi ora la care se deconectează. Aflaţi numărul maxim de clienţi conectaţi în acelaşi timp la server. Pentru interviu se cere complexitate de timp O(n).
sda-ab/laboratoare/05.1614265457.txt.gz · Last modified: 2021/02/25 17:04 by ruben_gilian.udroiu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0