This shows you the differences between two versions of the page.
|
poo-is-ab:tema:2025:02 [2025/11/02 20:50] marius.trifu [2.1 Fișier de Intrare: ferma.txt] |
poo-is-ab:tema:2025:02 [2025/11/04 01:12] (current) marius.trifu [2.2 Fișier de ieșire: ferma.out] |
||
|---|---|---|---|
| Line 167: | Line 167: | ||
| 7 culege 00x00 | 7 culege 00x00 | ||
| 7 culege 00x01 | 7 culege 00x01 | ||
| - | SUMA_FINALA: 740 | + | SUMA_FINALA: 1040 |
| </code> | | </code> | | ||
| Line 274: | Line 274: | ||
| **Argumente linie de comandă:** | **Argumente linie de comandă:** | ||
| - | * Programul acceptă 2 argumente: | + | * Programul acceptă **2 argumente**: `./ferma input.txt output.out` → folosește `input.txt` ca intrare și `output.out` ca ieșire |
| - | * **0 argumente**: `./ferma` → folosește `ferma.txt` ca intrare și `ferma.out` ca ieșire (valori default) | + | |
| - | * **2 argumente**: `./ferma input.txt output.out` → folosește `input.txt` ca intrare și `output.out` ca ieșire | + | |
| * Exemplu: `int main(int argc, char* argv[])` unde `argc` = numărul de argumente, `argv` = vectorul de argumente | * Exemplu: `int main(int argc, char* argv[])` unde `argc` = numărul de argumente, `argv` = vectorul de argumente | ||
| Line 463: | Line 461: | ||
| 10 culege 00x00 | 10 culege 00x00 | ||
| 10 culege 00x01 | 10 culege 00x01 | ||
| - | SUMA_FINALA: 1040 | + | SUMA_FINALA: 1080 |
| </code> | | </code> | | ||
| Line 472: | Line 470: | ||
| - | ===== 8. Tips & Tricks ===== | + | ===== 9. Tips & Tricks ===== |
| **⚡ Strategii de Maximizare:** | **⚡ Strategii de Maximizare:** | ||
| * ✅ Calculează **profit/zi** pentru fiecare legumă: ''(preț_vânzare - cost) / timp_cultivare'' | * ✅ Calculează **profit/zi** pentru fiecare legumă: ''(preț_vânzare - cost) / timp_cultivare'' | ||
| * ✅ Prioritizează legumele cu profit/zi ridicat | * ✅ Prioritizează legumele cu profit/zi ridicat | ||
| - | * ✅ Folosește **toate pătratele** disponibile | + | * ✅ Incearcă să folosești **toate pătratele** disponibile dacă e optim |
| * ✅ **NU planta** legume care nu ajung la maturitate înainte de finalul simulării | * ✅ **NU planta** legume care nu ajung la maturitate înainte de finalul simulării | ||
| * ✅ Respectă **rotațiile** pentru a maximiza utilizarea pătratelor | * ✅ Respectă **rotațiile** pentru a maximiza utilizarea pătratelor | ||
| Line 483: | Line 481: | ||
| **✅ Checklist Înainte de Submit:** | **✅ Checklist Înainte de Submit:** | ||
| - | - [ ] Compilează fără erori (''make build'') | + | - Compilează fără erori (''make build'') |
| - | - [ ] Trece toate testele local (''make'') | + | - Trece toate testele local (''make'') |
| - | - [ ] README.md completat | + | - README.md completat |
| - | - [ ] Commit + push pe GitHub | + | - Commit + push pe GitHub |
| - | - [ ] Verificat clasament pe [[https://rezultate.eu|rezultate.eu]] | + | - Verificat clasament pe [[https://rezultate.eu|rezultate.eu]] |
| **📁 Fișiere Importante:** | **📁 Fișiere Importante:** | ||