= Organizare test practic =

in anul universitar 2019-2020 nu vom avea test practic la POO CA-CD

Instructiuni pentru studenti

Simularea testului practic se va sustine:

Materia corespunzatoare simularii consta din primele 6 laboratoare (pana la More OOP & Visitor inclusiv). Puteti trimite rezolvari oricand dupa finalizarea simularii, dar nu vor aparea in clasament.

Testul se va sustine sambata pe TBD dupa urmatorul program:

 • seria CA:
  • 9:00 - 9:30: acces sali
  • 9:30 - 10:00: testul grila pe moodle
  • 10:00 - 12:00: testul practic pe HackerRank Link
 • seria CD:
  • 12:00 - 12:30: acces sali
  • 12:30 - 13:00: testul grila pe moodle
  • 13:00 - 15:00: testul practic pe HackerRank Link

Durata testului este configurata pe platforma, care nu va mai oferi punctaje pentru submisii dupa ora de final (desi se vor mai putea trimite submisii fara a fi punctate). Folositi timpul de dinaintea inceperii testului pentru a va asigura ca:

 • aveti un calculator (desktop din laborator sau laptop propriu) cu acces la internet si o priza functionala sau suficienta baterie pentru 2 ore
 • va puteti loga pe HackerRank.com folosind contul vostru si acesta este exact contul precizat in catalog
 • daca doriti acces la resursele la care ati lucrat pe parcursul semestrului, le aveti local pe calculator

La test puteti folosi laptopul propriu, resurse online precum google si stackoverflow, rezolvari ale laboratoarelor daca sunt disponibile local pe calculator (nu pastebin sau alte solutii remote) si informatii pe foi (desi nu recomandam, intrucat timpul este la limita si nu veti avea timp sa cautati prea mult pe foi, in schimb foi goale s-ar putea dovedi utile in caz ca vreti sa va notati ceva sau sa faceti desene). Nu este permisa comunicarea cu colegii, nici folosirea tool-urilor online folosite la comunicare si partajare de cod, precum:

 • facebook chat sau alte forme de instant messaging
 • email
 • pastebin sau solutii similare
 • orice fel de repository sau folder partajat
 • telefon

Daca cineva foloseste vreuna dintre solutiile de mai sus pe parcursul testului practic, va fi automat eliminat din test, pierzand intregul punctaj aferent testului.

Punctajul obtinut la test va fi in principiu cel inregistrat de platforma HackerRank, dar ne rezervam dreptul sa studiem sursele trimise de voi dupa incheierea testului si sa aplicam depunctari in cazul in care trecerea testelor s-a facut in alte conditii decat cele precizate de problema. Observati ca problemele vor presupune completarea / corectarea unor programe oferite prin enunt. In principiu, daca nu se precizeaza altceva in rubrica de “Constraints”, programul oferit de enunt trebuie sa se regaseasca si in solutie, lucru ce va fi verificat dupa incheierea testului prin tool-uri din afara platformei HackerRank.

Dupa incheierea testului, avem rugamintea sa puneti la loc cablurile de internet si de alimentare folosite si sa aruncati gunoiul la cosul de gunoi.

Consideram de datoria studentilor sa se familiarizeze cu platforma HackerRank inainte de test. In caz de intrebari, va puteti adresa asistentului la laborator, profesorului la curs, sau pe email. Dupa inceperea testului, studentii nu mai pot solicita informatii cu privire la functionarea platformei, inclusiv crearea de useri.

Instructiuni pentru supraveghetori

Supraveghetorii asigura accesul studentilor in sali la ora stabilita si ii ajuta in gasirea unui calculator cu acces la internet sau in setarea laptopului propriu pentru a avea acces la internet.

De asemenea, supraveghetorii verifica inainte de inceperea testului ca fiecare student se poate conecta pe HackerRank si ca foloseste userul mentionat in catalog, facand totodata prezenta studentilor.

Pe parcursul testului, supraveghetorii monitorizeaza activitatea studentilor si daca constata folosirea vreunuia dintre tool-urile de comunicatie precizate in sectiunea de mai sus, elimina din examen studentul in cauza si ii anuleaza punctajul obtinut pana in momentul respectiv la test, notificand titularul cursului. Pe parcursul testului, supraveghetorii nu pot da sfaturi privind rezolvarea problemelor sau functionarea platformei HackerRank, intrucat trebuie sa fie dedicati monitorizarii. In cazuri de nefunctionare a platformei sau infrastructurii, supraveghetorii notifica titularul pentru a se lua o decizie cu aplicabilitate generala.

Dupa finalizarea testului, supraveghetorii organizeaza studentii pentru refacerea conditiei salii la starea in care a fost gasita (cablurile de internet si de alimentare se pun la loc, se arunca toate gunoaiele etc.)

poo-ca-cd/arhiva/2021/administrativ/indicatii_practic.txt · Last modified: 2022/10/01 17:48 by alexandru.olteanu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0