1. (1p) Instalați biblioteca Adafruit din repository-ul GitHub de aici, într-un folder care conține numele vostru. Folosiți una dintre piesele din această bibliotecă (adăugați-o într-un schematic nou).
  2. Deschideți Falstad, la circuitul Circuits → Logic Families → DTL → DTL NAND.
    1. (4p) Realizați schematicul pentru acest circuit.
    2. (4p) Generați board-ul PCB folosind pașii descriși la secțiunea aferentă. Aranjați componentele în zona delimitată board-ului. Realizați rutarea între componente folosind doar layer-ul „bottom”.
    3. (0.5p) Realizați verificarea ERC.
    4. (0.5p) Realizați verificarea DRC folosind opțiunile:
    • verificarea pentru distanțe dintre trasee să fie minim 10 mil între oricare două componente.
    • verificarea pentru găuri de burghiu să fie tot de 10 mil.
    • verificarea pentru dimensiunea pad-urilor să fie cu 50% mai mare decât este setată implicit.
  3. (2p) Realizați un schematic în care folosiți un microcontroller ATMEGA328P care va primi pe pinii PC0-3 un număr de la un switch(DIP-04SMD, ambele se găsesc în biblioteci de la SparkFun: Sparkfun-IC-Microcontroller respectiv Sparkfun-Switches) și va transmite folosind o magistrală de pe pinii PD0-7 către un afișor 7-segmente (7-SEGMENT-DISPLAYPTH), tot din biblioteca SparkFun). Generați board-ul și realizați rutarea.
    • Hint: Biblioteca de la SparkFun se poate adăuga pentru utilizare prin meniul LibraryUse (daca nu gasiti, descarcati bibliotecile de la https://github.com/sparkfun/SparkFun-Eagle-Libraries).
    • Hint: La magistrală trebuie etichetați identic liniile de la pinii PD0-7 și A-DP.
tsc/laboratoare/arhiva/2020-2021/05/exercitii.txt · Last modified: 2024/02/29 14:40 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0