Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

mps:reguli [2020/10/07 11:22]
iulia.stanica [Notare]
mps:reguli [2024/10/07 15:33] (current)
giorgiana.vlasceanu [Notare]
Line 3: Line 3:
 ===== Notare ===== ===== Notare =====
  
-  * Pentru absolvirea materiei trebuie obținut **jumătate din punctajul de curs** (adică 2 puncte din cele 4 puncte aferente cursului) și **jumătate din punctajul de laborator/​proiect** (adică 3 puncte din cele 6 puncte aferente laboratorului/​proiectului).+  * Pentru absolvirea materiei trebuie obținut **jumătate din punctajul de curs** (adică 2 puncte din cele 4 puncte aferente cursului) ​cu prezență minimă de 7 cursuri ​și **jumătate din punctajul de laborator/​proiect** (adică 3 puncte din cele 6 puncte aferente laboratorului/​proiectului) ​cu prezență de minimă de 7 laboratoare
   * Cursul valorează **4 puncte** din nota finală.   * Cursul valorează **4 puncte** din nota finală.
   * Laboratorul și proiectul valorează **6 puncte** din nota finală.   * Laboratorul și proiectul valorează **6 puncte** din nota finală.
-<​hidden> ​ * Notele vor fi trecute în [[:​mps:​catalog]].</​hidden>​+
  
 ==== Curs (4 puncte) ==== ==== Curs (4 puncte) ====
  
-Examenul final valorează **3.5 puncte** și durează **60 de minute**. Constă din mai multe subiecte din care veți putea alege o submulțime pentru rezolvare. Examenul durează aproximativ o oră și este **open book**: aveți voie cu orice material, inclusiv cu laptop-uri dar fara conexiune la internetSlide-urile de curs sunt formă ​de suport minimal pentru curs; recomandate sunt cărțile, care descriu cel mai bine ideile din slide-uri. Aveți accesibile cărțile ​și slide-urile în format electronic în [[https://​acs.curs.pub.ro/​2019/​course/​view.php?​id=670|pachetul suport_curs ​de pe cs.curs.pub.ro]].+Evaluarea se realizează pe parcursul semestrului prin participarea la o serie de activități planificate ​și acestea valorează ​**4 puncte**. 
 +Fiecare student va alege serie de activități (desfășurate atât la curs, cât și la laborator) de tipuri diferite ce însumează punctajul ​de **4 puncte**.
  
-Pentru participarea la curs se acordă punctaj suplimentar peste cele **3.5 puncte**: ​pentru ​prezentări în cadrul cursului, intervenții, întrebări sau discuții la prezentările colegilorCele două punctaje (examen șparticipare la curs) se adună ​și se trunchiază la **4 puncte**.+Activitățile dintr-un interval de curs sau laborator tratează teme distincte ​pentru ​studenții participanțiUn student nu poate alege mai multe activitățdin cadrul aceluiași interval.  
 +Activitățile rezervate devin obligatorii,​ iar neprezentarea la o activitate conduce automat ​la depunctare cu 2 puncte ​la nota finală.
  
 +<note warning>​Toate activitățile de curs și laborator pot fi echivalate cu redactarea unui **articol de cercetare** în domeniul managementului proiectelor software, caz în care rezervarea acestora nu mai este necesară.
 +</​note>​
 +
 +<note important>​Mai multe informații despre tipurile de activități și rezervare în primul curs planificat **joi, 3 Octombrie 2024**.</​note>​
 +
 +
 +<​hidden>​ Examenul final valorează **3.5 puncte** și durează **60 de minute**. Constă din mai multe subiecte din care veți putea alege o submulțime pentru rezolvare. Examenul durează aproximativ o oră și este **open book**: aveți voie cu orice material, inclusiv cu laptop-uri dar fara conexiune la internet. Slide-urile de curs sunt o formă de suport minimal pentru curs; recomandate sunt cărțile, care descriu cel mai bine ideile din slide-uri. Aveți accesibile cărțile și slide-urile în format electronic în [[https://​acs.curs.pub.ro/​2019/​course/​view.php?​id=670|pachetul suport_curs de pe cs.curs.pub.ro]].
 +
 +Pentru participarea la curs se acordă punctaj suplimentar peste cele **3.5 puncte**: pentru prezentări în cadrul cursului, intervenții,​ întrebări sau discuții la prezentările colegilor. Cele două punctaje (examen și participare la curs) se adună și se trunchiază la **4 puncte**.
 + </​hidden>​
 ==== Laborator/​proiect (6 puncte) ==== ==== Laborator/​proiect (6 puncte) ====
  
   * Activitate de laborator: **0.5 puncte**   * Activitate de laborator: **0.5 puncte**
 +  * Bonus de activitate: **0.5 puncte**
   * Proiect: **6 puncte**   * Proiect: **6 puncte**
   * Orice punctaj care depășește 6 puncte se trunchiază la 6 (pe laborator).   * Orice punctaj care depășește 6 puncte se trunchiază la 6 (pe laborator).
Line 30: Line 43:
 ==== Desfășurarea laboratorului ==== ==== Desfășurarea laboratorului ====
  
-Laboratorul va avea 3 faze:+Laboratorul va avea 3-4 faze, în funcție de săptămână: 
 +  - Participare la o activitate ce contribuie la punctajul aferent cursului
   - Discuție pentru activitățile din ultima săptămână   - Discuție pentru activitățile din ultima săptămână
   - Prezentarea subiectului laboratorului   - Prezentarea subiectului laboratorului
Line 40: Line 54:
 Nota pe parcurs valorează **6 puncte** din totalul de **10 puncte** ale materiei. Suplimentar,​ există posibilitatea obținerii a **0.5 puncte** acordate pentru intervenții și activitate în cadrul orelor de laborator (**NL**). Nota pe parcurs valorează **6 puncte** din totalul de **10 puncte** ale materiei. Suplimentar,​ există posibilitatea obținerii a **0.5 puncte** acordate pentru intervenții și activitate în cadrul orelor de laborator (**NL**).
  
-Asadar, se pot obtine ​maximum **6.5 puncte** ​in cadrul laboratorului,​ dar punctajul pe parcurs nu poate depăși **6 puncte** (se va trunchia).+Așadar, se pot obține ​maximum **6.5 puncte** ​în cadrul laboratorului,​ dar punctajul pe parcurs nu poate depăși **6 puncte** (se va trunchia).
  
-Punctajul **NP** este compus din notele pe cele doua proiecte: **NP1** si **NP2**, fiecare valorand ​**puncte**.+Pentru proiect se pot obține punctaje bonus ale proiectului,​ pentru implementarea unor funcționalități suplimentare,​ descrise în enunțul proiectului. Astfel, în teorie, puteți obține mai mult decât ​**6.5** puncte pentru activitatea de parcurscu precizarea că se trunchiază la **puncte**.
  
-Pentru fiecare proiect se pot obține punctaje bonus ale proiectului,​ pentru implementarea unor funcționalități suplimentare,​ descrise ​în enunțul ​proiectului. Astfel, în teorie, puteți obține mai mult decât **6.5** puncte pentru activitatea de parcurs, cu precizarea că se trunchiază la **6 puncte**.+Termenele și informațiile despre proiecte sunt indicate ​în pagina ​proiectului:​[[:​mps:​proiect]]
  
-Termenele și informațiile despre proiecte sunt indicate în pagina fiecărui proiect: 
-  * [[:​mps:​proiect:​proiect-1]] 
-  * [[:​mps:​proiect:​proiect-2]] 
  
-Punctajul final pe parcurs va fi calculat dupa formula **min (NP + NL, 6)**, unde NP = NP1 + NP2, iar NL este nota pe activitatea de laborator.+Punctajul final pe parcurs va fi calculat dupa formula **min (NP + NL, 6)**, unde NP este nota proiectului, iar NL este nota pe activitatea de laborator.
  
 === Dezvoltarea proiectului === === Dezvoltarea proiectului ===
  
-Dezvoltarea proiectului se face pe echipe. Echipele vor avea 4-6 membri. La al doilea proiect, echipele trebuie sa difere în proporție de [N/2] fata de primul proiect (N = nr de membri).+Dezvoltarea proiectului se face pe echipe. Echipele vor avea 4-6 membri.
  
 ==== Notare proiect ==== ==== Notare proiect ====
Line 72: Line 83:
  
 Nota echipei este realizată de asistent pe baza evaluării de parcurs și finale a proiectului. Nota echipei este realizată de asistent pe baza evaluării de parcurs și finale a proiectului.
 +Asistentul poate acorda membrilor echipei note diferite pe baza activității în cadrul echipei și a prezentării finale.
  
 +<​hidden>​
 ===== Evidența notelor ===== ===== Evidența notelor =====
  
-Notele vor fi publicate în [[:​mps:​catalog]]. Vom încerca să nu existe mai multe de 10 zile între laboratorul curent și ultimul laborator pentru care sunt trecute notele. +Notele vor fi publicate în [[:​mps:​catalog]] ​privat. Vom încerca să nu existe mai multe de 10 zile între laboratorul curent și ultimul laborator pentru care sunt trecute notele. 
 +</​hidden>​
 ===== Examen ===== ===== Examen =====
  
 +Examenul este echivalat cu punctajele realizate pentru activitățile de pe parcursul semestrului.
 +<​hidden>​
 Examenul este open-book - puteți folosi orice fel de materiale printate și/sau cărți în cadrul examenului. Examenul este open-book - puteți folosi orice fel de materiale printate și/sau cărți în cadrul examenului.
  
 **Important** - acest lucru nu înseamnă că examenul constă în copiat din curs sau diferite alte materiale - scopul este să oferiți soluții personalizate pentru exercițiile și problemele examenului. **Important** - acest lucru nu înseamnă că examenul constă în copiat din curs sau diferite alte materiale - scopul este să oferiți soluții personalizate pentru exercițiile și problemele examenului.
 +</​hidden>​
  
 ===== Restanță/​mărire ===== ===== Restanță/​mărire =====
  
-Sesiunea de restanță/​mărire se desfășoară în sesiunea specială iunie și în sesiunea septembrie. În cadrul sesiunii de restanță/​mărire se poate reface doar [[#​curs_4_puncte|examenul]].+Sesiunea de restanță/​mărire se desfășoară în sesiunea specială iunie și în sesiunea septembrie. În cadrul sesiunii de restanță/​mărire se poate reface doar examenul
 +În acest caz, examenul este unul open-book și tratează 5 subiecte.
  
 Puteți participa la **un singur examen** pe parcursul unei sesiuni. Puteți participa la **un singur examen** pe parcursul unei sesiuni.
mps/reguli.1602058964.txt.gz · Last modified: 2020/10/07 11:22 by iulia.stanica
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0