Reguli generale și notare

Notare

  • Pentru absolvirea materiei trebuie obținut jumătate din punctajul de curs (adică 2 puncte din cele 4 puncte aferente cursului) și jumătate din punctajul de laborator/proiect (adică 3 puncte din cele 6 puncte aferente laboratorului/proiectului).
  • Cursul valorează 4 puncte din nota finală.
  • Laboratorul și proiectul valorează 6 puncte din nota finală.

Curs (4 puncte)

Evaluarea se realizează pe parcursul semestrului prin participarea la o serie de activități planificate și acestea valorează 4 puncte. Fiecare student va alege o serie de activități (desfășurate atât la curs, cât și la laborator) de tipuri diferite ce însumează punctajul de 4 puncte.

Activitățile dintr-un interval de curs sau laborator tratează teme distincte pentru studenții participanți. Un student nu poate alege mai multe activități din cadrul aceluiași interval. Activitățile rezervate devin obligatorii, iar neprezentarea la o activitate conduce automat la depunctare cu 2 puncte la nota finală.

Toate activitățile de curs și laborator pot fi echivalate cu redactarea unui articol de cercetare în domeniul managementului proiectelor software, caz în care rezervarea acestora nu mai este necesară.

Mai multe informații despre tipurile de activități și rezervare în primul curs planificat luni, 9 Octombrie 2023.

Laborator/proiect (6 puncte)

  • Activitate de laborator: 0.5 puncte
  • Bonus de activitate: 0.5 puncte
  • Proiect: 6 puncte
  • Orice punctaj care depășește 6 puncte se trunchiază la 6 (pe laborator).

Reguli laborator

În cadrul laboratorului este punctată activitatea, nu prezența. Recomandăm să alocați 15-20 de minute înainte de laborator pentru a parcurge laboratorul.

Puteți recupera laboratoare de maxim două ori, doar cu acordul ambilor asistenți (acordat înainte). Recuperarea se poate face doar în timpul săptămânii normale de desfășurare a laboratorului; nu se poate recupera un laborator în mod retroactiv, în afara săptămânii normal de desfășurare a acestuia.

În timpul laboratorului permitem doar activități aferente acelui laborator.

Desfășurarea laboratorului

Laboratorul va avea 3-4 faze, în funcție de săptămână:

  1. Discuție pentru activitățile din ultima săptămână
  2. Prezentarea subiectului laboratorului
  3. Lucru la proiect: fiecare ședință de laborator este o întâlnire a echipei; la sfârșitul ședinței fiecare echipă va prezenta un sumar pentru ceea ce a realizat pe parcursul laboratorului
  4. Participare la o activitate ce contribuie la punctajul aferent cursului

Proiect

Nota pe parcurs valorează 6 puncte din totalul de 10 puncte ale materiei. Suplimentar, există posibilitatea obținerii a 0.5 puncte acordate pentru intervenții și activitate în cadrul orelor de laborator (NL).

Așadar, se pot obține maximum 6.5 puncte în cadrul laboratorului, dar punctajul pe parcurs nu poate depăși 6 puncte (se va trunchia).

Pentru proiect se pot obține punctaje bonus ale proiectului, pentru implementarea unor funcționalități suplimentare, descrise în enunțul proiectului. Astfel, în teorie, puteți obține mai mult decât 6.5 puncte pentru activitatea de parcurs, cu precizarea că se trunchiază la 6 puncte.

Termenele și informațiile despre proiecte sunt indicate în pagina proiectului:Proiect

Punctajul final pe parcurs va fi calculat dupa formula min (NP + NL, 6), unde NP este nota proiectului, iar NL este nota pe activitatea de laborator.

Dezvoltarea proiectului

Dezvoltarea proiectului se face pe echipe. Echipele vor avea 4-6 membri.

Notare proiect

Proiectul are două forme de evaluare:

  1. evaluarea echipei (EE): este evaluarea rezultatului proiectului echipei din partea asistentului
  2. evaluare individuală (EI): este formată din evaluarea full-mesh a echipei (fiecare evaluează pe fiecare în mod anonim)

Nota la proiect va fi calculată după formula EE + (EI - avg(EI))/2. Adică din evaluarea individuală (EI) se scade media notelor individuale și se împarte la doi. Această scădere poate duce la o valoare negativă (evaluare individuală sub medie) sau la una pozitivă (evaluare individuală peste medie) și ajusta evaluarea echipei (EE).

Nota individuală

Evaluarea individuală va avea loc la fiecare laborator al echipei. Fiecare membru al echipei va avea o notă individuală per laborator (ca medie a notelor membrilor echipei). Nota individuală finală va fi media notelor individuale. In cazul in care o persoana lipseste de la un laborator, aceasta va primi note de la colegii de echipa pentru contributia adusa la proiect in saptamana respectiva de lucru. Absentii insa nu isi vor exprima feedback-ul (nu isi vor nota colegii) in saptamana respectiva.

Nota echipei

Nota echipei este realizată de asistent pe baza evaluării de parcurs și finale a proiectului. Asistentul poate acorda membrilor echipei note diferite pe baza activității în cadrul echipei și a prezentării finale.

Examen

Examenul este echivalat cu punctajele realizate pentru activitățile de pe parcursul semestrului.

Restanță/mărire

Sesiunea de restanță/mărire se desfășoară în sesiunea specială iunie și în sesiunea septembrie. În cadrul sesiunii de restanță/mărire se poate reface doar examenul. În acest caz, examenul este unul open-book și tratează 5 subiecte.

Puteți participa la un singur examen pe parcursul unei sesiuni.

mps/reguli.txt · Last modified: 2023/09/29 12:17 by giorgiana.vlasceanu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0